Master studije: TV serije – kreativni proces

Novi master program na FMK je osmišljen tako da omogući sticanje praktičnih veština i teorijskih znanja iz domena kreacije i produkcije visokokvalitetnih audiovizuelnih sadržaja za televiziju kao i sticanje specifičnih stručnih znanja koja omogućavaju da se nakon završenih studija student profesionalno bavi poslovima iz širokog raspona zanimanja, kao što su: kreator TV serija, producent, kreativni producent (showrunner), scenarista, urednik TV programa, programski direktor, kreativni direktor, skript konsultant, naučni istraživač i profesionalni trener edukator iz oblasti kreacije televizijskih serija.

Jednogodišnje master akademske studije namenjene su scenaristima, emiterima i producentima koji se bave audiovizuelnim stvaralaštvom i regionalnog je karaktera, kao jedini takav master program na ovim prostorima. Predavači na programu su vrhunski regionalni eksperti iz domena televizijskih dramskih programa, a mentori programa su Dragan Bjelogrlić i Vuk Ršumović. Cilj programa je unapređenje znanja i profesionalnih veština kada je u pitanju proces rada, kreativna saradnja i osmišljavanje dramskih sadržaja sa velikim međunarodnim potencijalom. Po završetku studijskog programa student stiče zvanje Master dramski audio-vizuelni umetnik.

Nastavu na master programu čine predavanja, grupne kreativne seanse, vežbe, konsultacije, studijsko-istraživački rad, prezentacije studenata, radionice, projekcije, predavanja gostujućih stručnjaka sa praktičnim iskustvom u datoj oblasti i diskusije sa studentima. Studentkinje i studenti, kroz mentorski sistem rada, razvijaju samostalni, originalni televizijski projekat koji je ujedno i njihov master rad.

Sa novim izazovima koje 21. vek – sa svojim novim tehnologijama i sredstvima komunikacije, promenama u trendovima i tendencijama audiovizuelne industrije – postavlja pred autore i kreativne producente, cilj nam je da ojačamo profesionalnu osposobljenost u oblasti dramskih i audiovizuelnih umetnosti u Srbiji, uz razvijanje kulture istraživanja i stalnog usavršavanja u oblastima kreativnog pisanja i kreativne produkcije i uz saznanja o najboljim svetskim profesionalnim praksama u ovoj oblasti.

Kontakt

MS: TV serije – kreativni proces
Departman za digitalne umetnosti
Karađorđeva 65, Beograd
060/2626 474
+381 11 2626 474
fmk@singidunum.ac.rs

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.