MEDIJI I KOMUNIKACIJE

Mediji, komunikacije i tehnologija oblikuju našu percepciju stvarnosti. U svetu koji se munjevito menja, ovo su oblasti koje zahtevaju temeljna znanja i praktične veštine stručnjaka koji su spremni na stalne izazove.

Na ovom departmanu izučavamo medije i komunikacije – internet, štampane medije, film, radio i televiziju – u kontekstu politike, tehnologije, istorije ideja, psihologije i društvenog angažmana. Departman prati tehnološki napredak koji utiče na razvoj medija i komunikacija, kroz programe koji obuhvataju medijsku produkciju, vođenje PR kampanja, online žurnalizam i digitalni marketing.

Programi osnovnih i master studija osmišljeni u saradnji mladih i iskusnih predavača pružaju studentima teorijsko razumevanje savremenih komunikacija i medija, stručna znanja, praktične veštine, kritičke sposobnosti, kao i samopouzdanje za uspešnu karijeru. Radeći pojedinačno i u timovima, razmenjujemo ideje i znanja u različitim formama izražavanja, kao što su strip, gluma, film, podcast, street art, gif i meme. Kroz obaveznu stručnu praksu i mentorski rad studenti stiču veštine neophodne za rad u marketinškim i PR agencijama, tradicionalnim medijima i novim digitalnim medijima.

Fakultet za medije i komunikacije obezbeđuje:
  • Podsticajno okruženje Departmana za medije i komunikacije, koje, za razliku od tradicionalnog akademskog pristupa, podstiče integraciju teorija i prakse, od psihologije komunikacija do razvoja novinarskih veština u digitalnom dobu, od kritičkih studija politike do planiranja PR kampanja, od studija kulture do digitalnog marketinga.
  • Kurikulume koji, pažljivim balansom između obaveznih i izbornih predmeta, studentima omogućuju kreaciju vlastitih užih usmerenja, koja su prilagođena potrebama, talentima i osobenostima svakog pojedinačnog studenta.
  • Profesore i saradnike, koji neguju svakodnevni zajednički rad sa studentima na konkretnim projektima, poput organizacije različitih događaja, razvoja online i radio redakcije, digitalnih marketinških projekata…
  • Prijatno okruženje za rad i tehnološku opremljenost.
  • Redovne vannastavne aktivnosti, koje studentima omogućavaju umreženost i aktivno učešće u kulturnom životu Beograda, Srbije i regiona.
Kontakt

Fakultet za medije i komunikacije
Departman za medije i komunikacije
Karađorđeva 65, Beograd
060/2626 474
069/2626 474
fmk@singidunum.ac.rs

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.