MEDIJI I KOMUNIKACIJE

Komunikacije, mediji i nove tehnologije oblikuju način na koji mislimo i percipiramo svet u kojem živimo. U 21. veku, ove oblasti zahtevaju temeljna znanja i relevantne veštine pojedinaca koji su pripremljeni za rad u svetu obeleženom permanentnim promenama.

Na Departmanu izučavamo medije i komunikacije – internet, štampane medije, film, radio i televiziju – u kontekstu politike, tehnologije, istorije ideja, psihologije i društvenog angažmana. Departman prati tehnološki napredak koji utiče na razvoj medija i komunikacija, kroz programe koji obuhvataju medijsku produkciju, vođenje PR kampanja, online žurnalizam i digitalni marketing.

Programi osnovnih i master studija, osmišljeni u saradnji mladih i iskusnih predavača, pružaju studentima teorijsko razumevanje savremenih komunikacija i medija, stručna znanja, praktične veštine, kritičke sposobnosti, kao i samopouzdanje za uspešnu karijeru. Radeći pojedinačno i u timovima, razmenjujemo ideje i znanja u različitim formama izražavanja, od govornih do pisanog, uključujući i nove medijske formate kao što su podcast, gif i meme. Kroz obaveznu stručnu praksu i mentorski rad studenti stiču veštine neophodne za rad u marketinškim i PR agencijama, tradicionalnim i novim medijima, korporacija i nevladinom sektoru, kao i ustanovama kulture.

Zašto Departman za medije i komunikacije?
  • Podsticajno okruženje Departmana koje, za razliku od tradicionalnog akademskog pristupa, podstiče integraciju teorija i prakse, od psihologije komunikacija do razvoja novinarskih veština, od kritičkih studija politike do planiranja PR kampanja, od studija kulture do digitalnog marketinga.
  • Kurikulumi koji, povezivanjem obaveznih i izbornih predmeta, studentima omogućavaju kreaciju specifiničnih vlastitih usmerenja, koja su prilagođena interesovanjima i talentima svakog studenta.
  • Profesori i saradnici koji neguju svakodnevni zajednički rad sa studentima na konkretnim projektima, poput organizacija različitih događaja, razvoja medijskih redakcija, digitalnih marketinških projekata, PR i marketing habova, društveno odgovornih kampanja.
  • Prijatno okruženje za rad i tehnološka opremljenost.
  • Redovne vannastavne aktivnosti, koje studentima omogućavaju umreženost i aktivno učešće u kulturnom životu Beograda, Srbije i regiona.
Kontakt

Fakultet za medije i komunikacije
Departman za medije i komunikacije
Karađorđeva 65, Beograd
060/2626 474
011/2626 474
medijikomunikacije@fmk.edu.rs

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.