Master studije: Politička psihologija

Politički akteri današnjice duboko su svesni važnosti psihologije u oblikovanju društva i delovanju pojedinaca. Studijski program se fokusira na pitanja funkcionisanja političkih ideologija, pravde i nejednakosti, formiranja javnog mnjenja, političkih konflikata i nasilja. Kroz program će vas voditi stručnjaci iz oblasti psihologije, političkih nauka i međunarodnih odnosa. Razvićete teorijsko i praktično znanje izučavajući odnose među grupama, individualne i kolektivne stavove, povezanost ideologije i psihologije ličnosti. Po završetku studijskog programa student stiče zvanje Master politikolog.

Fakultet za medije i komunikacije obezbeđuje:
  • Podsticajno okruženje za sticanje znanja i lični razvoj.
  • Kurikulume koji omogućavaju studentima da pored obaveznih biraju i izborne predmete i time kreiraju obrazovni portfolio koji je u skladu sa njihovim interesovanjima.
  • Vrhunske međunarodno, regionalno i lokalno priznate stručnjake koji kroz interaktivnu nastavu odgovaraju na potrebe svake posebne grupe studenata ili pojedinca.
  • Elektronske stranice predmeta na kojima su postavljene sve nastavne jedinice predmeta, uz dodatnu literaturu i linkove na različite sadržaje važne za nastavne jedinice.
  • Vannastavne aktivnosti koje studentima omogućavaju da se uključuju u različita regionalna istraživanja, konferencije i seminare.
Kontakt

MS: Politička psihologija
Departman za psihologiju
Karađorđeva 65, Beograd
062 /233 714

+381 11 2626 784
fmk@singidunum.ac.rs

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.