Iskustvene grupe

By 10.02.2018Kursevi

Iskustvene grupe

Posebnost studija Psihologije čini pet uzastopnih kurseva Iskustvenih grupa čiji je cilj neposredno upoznavanje studenata sa principima grupne dinamike u grupnim procesima. Ovi kursevi se odvijaju kroz radionice u malim grupama i posvećeni su praktičnom ovladavanju interpersonalnim veštinama, veštinama komunikacije i ličnom rastu i razvoju studenata kroz interpersonalne odnose.

Iskustvene grupe kurs na FMK / na Fakultetu za medije i komunikacije / na Departmanu za psihologiju

Kroz ovakav način rada studenti uče da kod sebe neguju psihološku fleksibilnost, toleranciju i naviku autorefleksije, kao bitne odlike psihološke profesije. Kroz sopstveno iskustvo studenti upoznaju grupne procese i sagledavaju specifičnosti uloga učesnika i voditelja grupa. Studenti tokom kursa upoznaju svoje obrasce funkcionisanja u grupama, nauče da koriste resurse sopstvene ličnosti i postaju spremni da iniciraju, uspostavljaju i održavaju uzajamno uvažavajuće i podsticajne odnose. Ovi kursevi su omiljeni kod studenata jer ih uvode u svet praktične psihologije, daju im sredstva za bolje razumevanje sebe i drugih. Neposredna izloženost multiperspektivnosti u grupama ih uči da neguju zainteresovanost i smanje anksioznost u kontaktu sa različitim psihološkim iskustvima, što pored pripreme za buduću profesiju, doprinosi unapređenju radne atmosfere tokom celih studija psihologije.

Teme

Iskustvene grupe, psihološka fleksibilnost, autorefleksija, radionice, interpersonalne veštine, komunikacija, lični razvoj

Predavači

Nevena Čalovska Hercog
nevena.calovska@fmk.edu.rs

Jelena Sladojević Matić
jelena.sladojevic.matic@fmk.edu.rs

Mina Šoljaga
mina.aleksic@fmk.edu.rs

Iva Branković
iva.brankovic@fmk.edu.rs

Program

OS: Psihologija
Departman za psihologiju