Transmedia Storytelling

By 14.12.2017Kursevi

Transmedia Storytelling

Dobro ispričana i plasirana priča od davnina je jedan od najuspešnijih vidova komunikacije.  Ni u savremenom svetu globalnih medija i virtuelne groznice nije moguće odoleti zavodljivim čarima pripovedanja koje je, zapravo, oduvek bilo tu, u srži kulturne proizvodnje, a na početku 21. veka doživljava trenutak nove ekspanzije.

Transmedia storytelling - Kurs na FMK

Pripovedanje postaje jedna od osnovnih veština osvajanja i pridobijanja javnosti, te uspostavljanja kontrole i održavanja dominacije. Razvija se čitav niz novih pripovednih strategija koje se primenjuju u političkim kampanjama, reklamnim oglašavanjima i vojnim objavama, kao i niz novih narativnih disciplina poput storytelling marketinga,  storytelling menadžmenta i političkog spina.  Tokom kursa analiziraćemo osobenosti novog narativnog poretka globalne medijske kulture. Narativ se transformiše i preobražava, seleći se iz jednog medija u drugi: klasični narativ biva ekranizovan ili upotrebljen kao predtekst za stvaranje filma, TV serije, video-igre ili političke kampanje.

Teme

Pripovedanje, novi narativni poredak, storytelling marketing, intertekstualnost, politika, rat, industrija zabave, nove tehnologije, aktivizam, umetnost

Predavač

Tatjana Rosić Ilić
tatjana.rosic@fmk.edu.rs

Program

OS: Komunikacije i odnosi sa javnošću
MS: Komunikacije i odnosi sa javnošću
Departman za medije i komunikacije