Prakse

Studenti FMK pored stečenog teorijskog znanja imaju mogućnost da razvijaju profesionalne veštine i obavljaju stručnu praksu, gde prva poslovna iskustva stiču u velikom broju vodećih organizacija u zemlji i inostranstvu sa kojima fakultet sarađuje u okviru rada Centra za stručnu praksu i karijerno savetovanje.

Interni vebsajt FMK prakse je jedinstveno mesto gde studenti mogu da se informišu o aktuelnim konkursima za praksu, volontiranju i poslovima na pozicijama za koje se obrazuju.

U jednoj školskoj godini u proseku 550 studenata FMK sa svih studijskih programa obavi stručnu praksu. Praksa se obavlja u različitim institucijama, kompanijama, agencijama, javnim preduzećima, medijima, državnim ustanovama i organizacijama, bankama, centrima za socijalni rad i mnogim privatnim firmama koje su registrovane u APR-u.

Potpisano je preko 400 sporazuma o poslovnoj saradnji između FMK i različitih poslodavaca kod kojih studenti obavljaju praksu u skladu sa programom i godine studija. Pored navedenog, značajan broj studenata FMK zasnovao je stalni radni odnos u kompanijama u kojima su obavljali stručnu praksu.

Pročitajte iskustva sa prakse studenata FMK Katarine Pučijašević (Olaf&McAteer) i Danila Cicvarića (Ringier Axel Springer Serbia):

Zainteresovani studenti mogu zakazati konsultacije u Centru za stručnu praksu i karijerno savetovanje online ili na fakultetu, putem imejla: marijana.katic@fmk.edu.rs.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.