Dr Ana Podgoracdocent

Na Medicinskom fakultetu u Beogradu završila je osnovne, akademske specijalističke studije iz neurologije i specijalističke studije iz psihijatrije, a 2017. godine odbranila doktorsku disertaciju “Korelacija nalaza transkranijalnog ultrazvučnog pregleda cerebralnih arterija i kliničke slike kod osoba sa epizodičnim primarnim glavoboljama”.

Istraživač je na Medicinskom fakultetu u Beogradu (od 2007. do 2014. godine) na projektima Ministarstva nauke Republike Srbije. Zvanje naučnog saradnika za oblast neuronauke stekla je 2018. godine. Radi u Institutu za mentalno zdravlje, na kliničkom odeljenju za psihotične poremećaje klinike za odrasle i odseku za neurofiziologiju.

Jedan je od osnivača Nacionalnog udruženja za glavobolje Srbije (NUGS) ispred koga učestvuje u organizaciji više edukativnih i naučnih skupova. Kao stipendista Evropske federacije neuroloških društava (EFNS Scientific Fellowship 2008) usavršavala se u Danskom centru za glavobolje u Kopenhagenu. Od strane Međunarodnog udruženja za glavobolje (IHS), nagrađena je studijskim boravkom u Univerzitetskoj klinici Mater Miscordie u Dablinu 2019. godine. Od 2019. godine radi kao predavač na Fakultetu za medije i komunikacije.

Kursevi profesora

Osnove neuronauka

Opšta psihopatologija

Oblast istraživanja

Neuronauke, glavobolje, bol

Kontakt

ana.podgorac@fmk.edu.rs

Izabrane publikacije

Petrusic I, Podgorac A, Zidverc-Trajkovic J, Radojicic A, Jovanovic Z, Sternic N. Do interictal microembolic signals play a role in higher cortical dysfunction during migraine aura? Cephalalgia. 2016; 36(6):561-567.

Petrusic I, Zidverc-Trajkovic J, Podgorac A, Sternic N. Underestimated phenomena: Higher cortical dysfunctions during migraine aura. Cephalalgia 2013; 33(10):861-867.

Zidverc-Trajkovic J, Podgorac A, Radojicic A, Sternic N. Migraine-like accompanying features in patients with cluster headache. How important are they? Headache 2013; 53(9):1464-9.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.