Dr Bojan Vuletićdocent

Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti i doktorirao na istom fakultetu 2022 godine. Član je Asocijacije filmskih reditelja Srbije i Evropske filmske akademije.

Njegov prvi dugometražni igrani film u srpsko-nemačko-francusko-hrvatsko-mađarskoj koprodukciji, „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“  premijerno je prikazan u takmičarskom East of the West programu, na festivalu  u Karlovim Varima.  Njegov drugi igrani film u srpsko-makedonsko-bugarsko-francusko-ruskoj koprodukciji „Rekvijem za Gospođu J.“ imao je svetsku premijeru na Berlinskom festivalu 2017. u programu Panorama Special.  Kao ko-scenarista sarađivao je na dugometražnim igranim filmovima: „Strahinja“, „Irina“, „Ljubav i drugi zločini“ i omnibusu „Izgubljeno-Nađeno“, koji je imao svetsku premijeru na Berlinskom festivalu.  Kreator je TV serije „Porodica“ koja je osvojila tri Srca Sarajeva 2021. Scenarista i reditelj serije „Pad“, a kao koscenarista sarađivao je na seriji „Deca zla“.

Osvojio je više domaćih i međunarodnih nagrada, među kojima i: nagradu za najbolji film, režiju i scenario na FEST-u 2017, Gran PRI u Vizbadenu, Ontrato Film festivalu,  Al ese del plata u Argentini, specijalnu nagradu žirija u Maroku, Herceg Novom 2012, Južnoj Koreji, najbolji scenario u Vrnjačkoj banji i Sopotu 2008, 2012 i 2017, nagrade Fipresci 2017. za najbolji film, režiju, scenario, tri Srca Sarajeva i nagradu za najbolju seriju u Brnu 2022.

Kursevi profesora

Savremeni filmski tokovi jugoistočne Evrope

TV serije: Savremeni filmski narativni modeli

Oblast istraživanja

Film, filmska režija i scenaristika

Kontakt

bojan.vuletic@fmk.edu.rs

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.