Prof. Bruno Latur (Sciences Po Paris / London School of Economics)

 

Bruno Latur – francuski filozof, sociolog, antropolog i jedan od najuticajnijih teoretičara našeg doba – gostovao je na Fakultetu za medije i komunikacije u septembru 2017. godine. U centru njegovih istraživanja su pitanja političke ekologije, modernosti i naučne metode, koje Latur u sklopu svojih brojnih interdisciplinarnih projekata nastoji da presloži i osavremeni tako da se mogu nositi s izazovima klimatskih, tehnoloških i kulturalnih promena.

Beogradska poseta Bruna Latura zamišljena je kao predstavljanje recentnih promišljanja ka jednom novom poimanju prirode i kulture.  Latur je u okviru posete Beogradu održao otvoreno predavanje “Suočavanje sa Zemljom / Facing Gaia” u Kulturnom centru Beograda, razgovor o novim modusima istraživanja u Francuskom institutu, kao i seriju razgovora sa profesorima Fakulteta za medije i komunikacije.

Gostovanje Bruna Latura u Beogradu i Zagrebu su organizovali Fakultet za medije i komunikacije u Beogradu i Multimedijalni institut iz Zagreba, u saradnji sa Francuskim institutima u Srbiji i Hrvatskoj, Kulturnim centrom Beograda, Booksom i Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.