Prof. Džodi Din (Hobart and William Smith Colleges, New York)

 

Džodi Din, profesorka političke teorije i teorije medija na koledžu Hobart and William Smith u Njujorku, SAD, je u u junu 2015. godine održala otvoreno predavanje i promociju knjige „Komunistički horizont“ u Kući kulture Fakulteta za medije i komunikacije.

Džodi Din predaje političku teoriju i teoriju medija u Ženevi, u državi Njujork. U svojim istraživanjima i radovima bavi se prostorom i mogućnošću savremene politike. Bila je urednica časopisa Feminism and the New Democracy (1997), Cultural Studies and Political Theory (2000), (sa Paul A. Passavant) Empire’s New Clothes: Reading Hardt and Negri (2004),i mnogih drugih. Napisala je jedanaest knjiga od kojih su najvažnije: Solidarity of Strangers (1996), Aliens in America (1998), Publicity’s Secret (2002), Zizek’s Politics (2006), Democracy and Other Neoliberal Fantasies (2009), Blog Theory: Feedback and Capture in the Circuits of Drive (2010).

Predavanje Džodi Din bilo je uvodno predavanje u međunarodnu konferenciju Thinking Beyond Capitalism u organizaciji Instituta za filozofiju i društvenu teoriju (IFDT), Francuskog instituta u Srbiji i Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.