Jelena Uzelac Vasić

Diplomirala i magistrirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u oblasti strategijskog poslovnog upravljanja i strategijskog marketinga. Veliki deo profesionalnog i naučnog angažmana posvetila je konceptu Brand personality, te načinu njegovog merenja i ukupnog biznis uticaja na kompanije. Istraživanje ove oblasti nastavlja kroz doktorske studije na Ekonomskom fakultetu. Od 2018. predaje na studijskom programu za digitalni marketing na Fakultetu za medije i komunikacije.

Kao marketinški profesionalac specijalizovan u oblastima strategijskog biznis i marketing planiranja, organizacione kulture i razvoja, inovacija i brenda, svoja znanja nadogradila je i sertifikovala kroz programe: Neuromarketing professional certification (Sales Brain, San Francisco, 2014), Innovation Leader certification (Innovation Academy, USAID, ICT Hub, Beograd, 2017), The Coaching Skills Certificate (The Academy of Executive Coaching, Beograd, 2018).

Profesionalnu karijeru započela je u marketinškim agencijama u kojima je imala prilike da radi za najveće lokalne i globalne kompanije, iz različitih industrija. Vodeći procese strategijskog marketinga i planiranja, kreirala je i implementirala mnoge metodologije rada koje su uticale na rast biznisa i brendova kompanija, mentorisala je i vodila timove eksperata u ovom polju. Deo je vodećeg tima biznis dizajn konsalting kompanije New Startegy, gde na poziciji Chief Strategy Officer, unapređuje i transformiše mnoge biznise širom sveta, koristeći jedinstvenu metodologiju Business Sapiens. Njena profesionalna vizija daljeg razvoja i promocija marketinga kao jedne od najvažnijih biznis disciplin, realizuje se i kroz gostovanja i predavanja na mnogobrojnim konferencijama i stručnim događajima, kroz osmišljavanje i implementaciju custom-made edukativnih programa za start up-ove, mikro, mala i srednja preduzeća koja imaju veliki potencijal da rastu i postanu prepoznatljiv svetski brend, kao i kroz stručne profesionalne tekstove i istraživanja. Član je International Advertising Association i Srpske asocijacije menadžera SAM.

Kursevi profesora

Osnove marketinga

Integrisane marketinške komunikacije

Oblast istraživanja

Biznis modeli i planiranje, strategijski marketing, brand personality, brend koncept, organizacioni rast i razvoj, inovacije, marketinške komunikacije

Kontakt

jelena.uzelac.vasic@fmk.edu.rs

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.