Doc. um. Marina Milanovićdocent

Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2012. godine, na Katedri za grafičke komunikacije. Na istoj Katedri 2014. godine odbranila master, iz oblasti ilustracije. Angažovana kao ilustrator, sarađivala sa vodećim izdavačkim kućama u zemlji u oblasti dečije ilustracije (Kreativni centar, Zavod za udžbenike), od kojih se izdvajaju ilustracije Izokrenute priče po tekstu Branka Ćopića (Zavod za udžbenike), za koje dobija nagradu Neven za najbolje ilustrovanu knjigu u Republici Srbiji u periodu 2015/16. izdavačke godine.

Sarađuje na projektima kao ilustrator i grafički dizajner, oblikuje različite grafičke materijale i publikacije, drži radionice i predavanja.

Do sada je imala četiri samostalne izložbe (Platna i vokovizuelna poezija, crteži i strip Sanitar, Krzno crne životinje, Prozračnobelo), i preko 25 kolektivnih žiriranih izložbi u zemlji i inostranstvu (Zlatno pero, Laserski Samit, Galerija Novembar, Paleta mladih, MSUV, Muzej Vojvodine, 36 Mountains Festival…).

Za autorsku seriju ilustracija „Priče o Crvenokosi“ dobija Počasnu diplomu Zlatnog pera Beograda.

Stalni saradnik i učesnik PDP foto/dizajnerske konferencije, od 2014. godine do danas, od organizacionog i dizajnerskog učešća do održavanja radionica i predavanja, kao i žiriranja izložbi i konkursa.

Kursevi profesora

Grafički dizajn

Eksperimentalna tipografija

Oblast istraživanja

Grafički dizajn, ilustracija, vizuelne komunikacije

Kontakt

marina.milanovic@fmk.edu.rs

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.