Miloš Tomić

Miloš Tomić predavač na FMK

dr Miloš Tomić docent

Diplomirao je filmsku režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu. Magistrirao na filmskoj akademiji FAMU u Pragu na odseku multimedijalne animacije u klasi prof. Petra Skale. Doktorirao je na FAMU sa tezom “Dragocenost odbačenih predmeta – đubreta, kao materijala za film, animaciju, fotografiju…”.

Tokom studija bio je stipendista na “Universitetu Evropa”, Madrid 2005. i na UDK, umetničkoj akademiji u Berlinu 2007. U periodu 1993-2003. godine radio je kao stalni saradnik u kulturnoj emisiji “Ritam lepog srca” na radiju B92. U saradnji sa Danijelom Kovačom objavljuje dečiju slikovnicu “Drugari iz šešira” 1995. godine. Objavio je album eksperimentalne muzike pod nazivom „Pitam se, pitam, gde li je kraj kosmosa…?“ 1997. godine. Režirao dokumentarnu radio dramu: „Prvo ljubavno iskustvo“ u produkciji Radio Beograda 1999. godine. Aktivan je učesnik i propagator „LO-Fi“ festivala koji se tokom devedesetih borio za slobodan, jeftin i nezavisan film. Od 2010. stalni je saradnik manifestacije Pesničenje.

Kursevi predavača

Animacija

Oblast istraživanja

Animacija, film, kratke video forme

Kontakt

milos.tomic@fmk.edu.rs
milostomic.net

Filmografija

Muzikalni dnevnik (2013)
Oktobarski salone! (2010)
Kese (2007)
Pljunuti poljubcem (2007)
Dlake (2006)
Glineni golub (2005)
Suknjaš (2005)
Miloš Tomić kao vo (2003)
Mamina literatura (2001)

Povezani linkovi

Miloš Tomić “Muzikalni dnevnici”

Noć muzeja u Kući kulture Fakulteta za medije i komunikacije, 2015.
Video

Miloš Tomić “Lopte”

Noć muzeja u Kući kulture Fakulteta za medije i komunikacije, 2014.
Video

Animacije studenata digitalnih umetnosti

Departman za digitalne umetnosti FMK
Video