Dr Sonja Božić

Diplomirala filmsku i TV montažu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Magistrirala na Univerzitetu Oklahoma u oblasti post-produkcije. Doktorirala je 2018. godine na Univerzitetu Ohio odbranivši tezu „Transmedia Storytelling Through the Lens of Independent Filmmakers: A Study of Story Structure and Audience Engagement“.

Bila je predavač na Univerzitetu Oklahoma (2010), Univerzitetu Ohio (2011-2013), Montclair State univerzitetu (2015-2021). Od 2017. godine predaje na The New School u Njujorku, a od 2021. je docent na Goucher koledžu u Baltimoru.

Kao montažer, producent i reditelj radila je na mnogobrojnim filmskim i video projektima koji su prikazani na internacionalnim festivalima. Trenutno razvija VR projekat “Čokoladno mleko” – intimno iskustvo o tome kako je biti osoba sa autizmom. Od mnogobrojnih festivalskih prezentacija projekat je 2021. predstavljen na SIGGRAPH konferenciji.

Nagrađena na brojnim festivalima za projekte na kojima je radila, kao i za projekte u razvoju. Najdraža nagrada je i dalje Slavko Vorkapić – nagrada na najboljeg studenta montaže.

Kursevi profesora

Storytelling Across Media

Oblast istraživanja

Film, filmska montaža, transmedia, novi mediji

Kontakt

sonja.bozic@fmk.edu.rs

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.