Vojislav Žanetić

Satiričar, kolumnista, scenarista i pisac. Diplomirani komunikolog. Konsultant za tržišnu komunikaciju i jedan od prvih profesionalnih kopirajtera u Srbiji. Autor je brojnih komunikacijskih kampanja za proizvode, usluge, industrije i trgovine, političke organizacije i države institucije; konsultant i brand coach sa dugogodišnjim iskustvom u kreiranju medijskih sadržaja za domaće i inostrane kompanije. Predavač je na Fakultetu za medije i komunikacije od 2011. godine.

Radio kao kopirajter u agenciji Saatchi & Saatchi, kreativni direktor u Ogilvy & Mather i direktor marketinga u nekoliko kompanija. Dobitnik advertajzing nagrada Zlatni pobednik festivala u Firenci, Zlatni bobanj Portorož, Zlatna ruža Montre, Zlatna ideja Novi Sad.

Kolumnista je u Novoj Ekonomiji i Okruženju, ranije pisao kolumne za Dnevni Telegraf, Evropljanin, Nin i Večernje novosti. Široj javnosti poznat je i kao jedan od urednika i tekstopisaca “Indeksovog radio pozorišta”, a kasnije scenarista i koscenarista “Indeksovog pozorišta”. Zajedno sa Dragoljubom Ljubičićem Mićkom i Dražom Petrovićem jedan je od autora emisije „PLjiŽ“. Dobitnik je nagrade “Branko Ćopić” za satiru i Nevenove nagrade za dečju književnost.

Kursevi profesora

Copywriting

Političke komunikacije

Tehnologije i tržišta kreativnog mišljenja

Oblast istraživanja

Tržišne komunikacije, advertising, copywriting, branding, kreativno pisanje

Kontakt

voja.zanetic@fmk.edu.rs

Izabrane publikacije

Bića o kojima malo znamo. Zepter Book World, 1997.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.