Upis na FMK

Želimo da vas upoznamo, da razumemo šta vas interesuje, kakvu karijeru planirate za sebe i koji su vaši motivi za odabir Fakulteta za medije i komunikacije.

Klikni ovde za upisni formular.

Konkurs za upis na Fakultet za medije i komunikacije je otvoren.

Nakon što popunite prijavu za upis u školsku 2024/25. godinu, brzo ćemo Vas kontaktirati putem imejla.

Prijemni ispit u junskom upisnom roku će se održati prema sledećem rasporedu:

  • 13. jun 2024. – prijemni ispit za sve studijske programe, osim osnovnih studija psihologije;
  • 27. jun 2024. – prijemni ispit za sve studijske programe.

Za više informacija o studijama na FMK možete nam se obratiti putem imejla fmk@singidunum.ac.rs, telefona 011/2626 474 i 060/2626 474 ili posetom Karađorđevoj 65 radnim danima od 10 do 16 časova. Takođe, možete unapred zakazati razgovor sa rukovodiocem i/ili koordinatorom departmana ili posetiti stranicu sa najčešćim pitanjima i odgovorima u vezi sa studijama na FMK.

Za više informacija za upis na doktorske studije transdisciplinarnih umetnosti i medija možete se obratiti koordinatoru Departmana za humanistiku i teoriju umetnosti i medija, dr Aleksi Milanoviću, na broj +381641326584 ili putem imejla aleksa.milanovic@fmk.edu.rs.

Upis
Uslovi konkursa i prijemni ispit

Prijemni ispit na Fakultetu za medije i komunikacije se održava u aprilu, junu i julu. Termin polaganja prijemnog ispita poslaćemo vam na imejl adresu koju ste ostavili u prijavnom formularu.

Za upis na osnovne studije konkurišu kandidati koji imaju završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Za direktan upis na II i III i IV godinu studija konkurišu kandidati koji su završili studije ili studiraju, a stekli su uslov za upis na II, III odnosno IV godinu studija na nekom od srodnih fakulteta. Svi kandidati će biti pozvani na prijemni ispit nakon što popune i pošalju prijavu za upis.
Više informacija o prijemnom ispitu možete pronaći na stranici studijskog programa koji želite da upišete:

Za upis na master studije konkurišu kandidati koji su tokom prethodnog školovanja ostvarili 240 ESPB ili diplomirali po starom zakonu. Kandidati koji su završili osnovne studije iz oblasti društvenih nauka, umetnosti i humanistike (razmotrićemo i prijave studenata koji dolaze iz drugih relevantnih disciplina) mogu konkurisati za upis na master studije. Prijemni ispit čine motivaciono pismo i razgovor sa komisijom, na koji ćemo vas pozvati nakon što popunite i pošaljete prijavu za upis. Za upis na master program Digitalne umetnosti kandidati šalju i portfolio radova, dok je za upis na program TV serije: kreativni proces potrebno priložiti i eksplikaciju projekta.

Za upis na doktorske studije konkurišu kandidati koji su tokom prethodnog školovanja ostvarili 300 ESPB (240+60 ili 180+120) ili diplomirali po starom zakonu. Kandidati koji su studirali izvan Republike Srbije prilikom predaje dokumentacije za upis studija ulaze u proces priznavanja prethodne diplome. Prijemni ispit čine motivaciono pismo, kratka biografija i razgovor sa komisijom, na koji ćemo vas pozvati nakon što popunite i pošaljete prijavu za upis.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.