Upis na FMK

Želimo da vas upoznamo, da razumemo šta vas interesuje, kakvu karijeru planirate za sebe i koji su vaši motivi za odabir Fakulteta za medije i komunikacije.

Otvorena vrata na Fakultetu za medije i komunikacije se održavaju svake subote od 11 do 14 časova u Karađorđevoj 65 u Beogradu. Za više informacija možete nam pisati na fmk@singidunum.ac.rs ili nas pozvati telefonom na broj (011) 2626 474, svakog radnog dana od 9 do 17 časova.

Stipendiramo najbolje studente!

Zalažući se za viši kvalitet obrazovanja FMK i ove godine odličnim učenicima nudi deset stipendija za prvu godinu studija na svim studijskim programima, kao podsticaj talentovanim i vrednim đacima srednjih škola u Srbiji. Ukoliko ste rođeni 1999. ili 2000, a maturirali ste u školskoj 2017/2018. godini i imate ukupan prosek 4,7 i više tokom sve četiri godine školovanja, prijavite se za upis na FMK!

Upisni rok 2018/2019.

Prijemni ispit za sve programe osnovnih studija održaće se 30.08.2018. u 11 časova.

Prijemni ispit za sve programe master studija održaće se 30.08.2018. u 14 časova.

Studenti Fakulteta za medije i komunikacije

Uslovi konkursa i prijemni ispit

Za upis na osnovne studije konkurišu kandidati koji imaju završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Prijemni ispit čini motivaciono pismo, razgovor sa komisijom i test iz engleskog jezika. Za direktan upis na II i III i IV godinu studija konkurišu kandidati koji su završili studije ili studiraju, a stekli su uslov za upis na II, III odnosno IV godinu studija na nekom od srodnih fakulteta. Svi kandidati će biti pozvani na prijemni ispit nakon što popune i pošalju prijavu za upis.

Za upis na master studije konkurišu kandidati koji su tokom prethodnog školovanja ostvarili 240 ESPB ili diplomirali po starom zakonu. Kandidati koji su završili osnovne studije iz oblasti društvenih nauka, umetnosti i humanistike (razmotrićemo i prijave studenata koji dolaze iz drugih relevantnih disciplina) mogu konkurisati za upis na master studije. Prijemni ispit čine motivaciono pismo i razgovor sa komisijom, na koji ćemo vas pozvati nakon što popunite i pošaljete prijavu za upis.

Za upis na doktorske studije konkurišu kandidati koji su tokom prethodnog školovanja ostvarili 300 ESPB (240+60 ili 180+120) ili diplomirali po starom zakonu. Kandidati koji su studirali izvan Republike Srbije prilikom predaje dokumentacije za upis studija ulaze u proces priznavanja prethodne diplome. Prijemni ispit čine motivaciono pismo, kratka biografija i razgovor sa komisijom, na koji ćemo vas pozvati nakon što popunite i pošaljete prijavu za upis.