Upis na FMK

Želimo da vas upoznamo, da razumemo šta vas interesuje, kakvu karijeru planirate za sebe i koji su vaši motivi za odabir Fakulteta za medije i komunikacije.

Konkurs za upis na Fakultet za medije i komunikacije je otvoren.

Prijemni ispit za upis u školsku 2021/22. godinu je organizovan online.
Prijemni ispiti za sve programe master studija
 će se održati 13. oktobra u 14 časova.
Prijemni ispit za master program TV serije – kreativni proces održaće se 26. oktobra u 11 časova.

Nakon što popunite prijavu za upis, brzo ćemo Vas kontaktirati putem imejla. Razgovori sa kandidatima se održavaju putem Google Meet platforme, a svaki prijavljeni kandidat će dobiti link za razgovor o upisu. Dokumentaciju za prijemni ispit šaljete na imejl adresu prijemni@fmk.edu.rs.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem imejla fmk@singidunum.ac.rs ili telefona 060/2626 474 i 069/2626 474.

  Uslovi konkursa i prijemni ispit

  Za upis na osnovne studije konkurišu kandidati koji imaju završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Prijemni ispit čini motivaciono pismo i razgovor sa komisijom. Za direktan upis na II i III i IV godinu studija konkurišu kandidati koji su završili studije ili studiraju, a stekli su uslov za upis na II, III odnosno IV godinu studija na nekom od srodnih fakulteta. Svi kandidati će biti pozvani na prijemni ispit nakon što popune i pošalju prijavu za upis.

  Za upis na master studije konkurišu kandidati koji su tokom prethodnog školovanja ostvarili 240 ESPB ili diplomirali po starom zakonu. Kandidati koji su završili osnovne studije iz oblasti društvenih nauka, umetnosti i humanistike (razmotrićemo i prijave studenata koji dolaze iz drugih relevantnih disciplina) mogu konkurisati za upis na master studije. Prijemni ispit čine motivaciono pismo i razgovor sa komisijom, na koji ćemo vas pozvati nakon što popunite i pošaljete prijavu za upis.

  Za upis na doktorske studije konkurišu kandidati koji su tokom prethodnog školovanja ostvarili 300 ESPB (240+60 ili 180+120) ili diplomirali po starom zakonu. Kandidati koji su studirali izvan Republike Srbije prilikom predaje dokumentacije za upis studija ulaze u proces priznavanja prethodne diplome. Prijemni ispit čine motivaciono pismo, kratka biografija i razgovor sa komisijom, na koji ćemo vas pozvati nakon što popunite i pošaljete prijavu za upis.

  Pretraga

  You are using an outdated browser which can not show modern web content.

  We suggest you download Chrome or Firefox.