Upis na FMK

Želimo da vas upoznamo, da razumemo šta vas interesuje, kakvu karijeru planirate za sebe i koji su vaši motivi za odabir Fakulteta za medije i komunikacije.

Konkurs za upis na Fakultet za medije i komunikacije je otvoren.

Prijemni ispit za osnovne studije će se održati 14. juna 2023, a prijavu za upis možete poslati do 5. juna 2023.

Nakon što popunite prijavu za upis u školsku 2023/24. godinu, brzo ćemo Vas kontaktirati putem imejla.

Za više informacija o studijama na FMK možete nam se obratiti putem imejla fmk@singidunum.ac.rs, telefona 011/2626 474 i 069/2626 474 ili posetom Karađorđevoj 65 radnim danima od 10 do 16 časova. Takođe, možete unapred zakazati razgovor sa rukovodiocem i/ili koordinatorom departmana ili posetiti stranicu sa najčešćim pitanjima i odgovorima u vezi sa studijama na FMK.

Otvoreni ekran sve kandidate zainteresovane za upis na osnovne studije održava se svake subote od 11 do 12 časova putem Google Meet platforme. Prijavite se za učešće popunjavanjem online formulara.

Otvoreni ekran za sve kandidate zainteresovane za upis na doktorske studije transdisciplinarnih umetnosti i medija održavaju se četvrtkom od 16 do 17 časova putem Google meet platforme – link za pristup otvorenom ekranu. Za više informacija možete se obratiti koordinatoru Departmana za humanistiku i teoriju umetnosti i medija dr Aleksi Milanoviću na broj +381641326584 ili putem imejla aleksa.milanovic@fmk.edu.rs.

  *Samo za kandidate koji se prijavljuju na osnovne studije, ukoliko su sva mesta na prvom izabranom programu popunjena
  [PDF dokument, do 10MB]
  Uslovi konkursa i prijemni ispit

  Prijemni ispit na Fakultetu za medije i komunikacije se održava u aprilu, junu i julu. Termin polaganja prijemnog ispita poslaćemo vam na imejl adresu koju ste ostavili u prijavnom formularu.

  Za upis na osnovne studije konkurišu kandidati koji imaju završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Za direktan upis na II i III i IV godinu studija konkurišu kandidati koji su završili studije ili studiraju, a stekli su uslov za upis na II, III odnosno IV godinu studija na nekom od srodnih fakulteta. Svi kandidati će biti pozvani na prijemni ispit nakon što popune i pošalju prijavu za upis.
  Više informacija o prijemnom ispitu možete pronaći na stranici studijskog programa koji želite da upišete:

  Za upis na master studije konkurišu kandidati koji su tokom prethodnog školovanja ostvarili 240 ESPB ili diplomirali po starom zakonu. Kandidati koji su završili osnovne studije iz oblasti društvenih nauka, umetnosti i humanistike (razmotrićemo i prijave studenata koji dolaze iz drugih relevantnih disciplina) mogu konkurisati za upis na master studije. Prijemni ispit čine motivaciono pismo i razgovor sa komisijom, na koji ćemo vas pozvati nakon što popunite i pošaljete prijavu za upis.

  Za upis na doktorske studije konkurišu kandidati koji su tokom prethodnog školovanja ostvarili 300 ESPB (240+60 ili 180+120) ili diplomirali po starom zakonu. Kandidati koji su studirali izvan Republike Srbije prilikom predaje dokumentacije za upis studija ulaze u proces priznavanja prethodne diplome. Prijemni ispit čine motivaciono pismo, kratka biografija i razgovor sa komisijom, na koji ćemo vas pozvati nakon što popunite i pošaljete prijavu za upis.

  Search

  You are using an outdated browser which can not show modern web content.

  We suggest you download Chrome or Firefox.