Upis na FMK

Želimo da vas upoznamo, da razumemo šta vas interesuje, kakvu karijeru planirate za sebe i koji su vaši motivi za odabir Fakulteta za medije i komunikacije.

Konkurs za upis na Fakultet za medije i komunikacije je otvoren.

Nakon što popunite prijavu za upis, brzo ćemo Vas kontaktirati putem imejla.

Otvoreni ekran

Ako želite da saznate više o studijama na FMK, pozivamo vas da se upoznamo u subotu od 11h do 12h putem Google Meet platforme, kada ćete moći da razgovarate sa predstavnicima svih studijskih programa na Fakultetu za medije i komunikacije. Prijavite se klikom na link i vidimo se online!

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem imejla fmk@singidunum.ac.rs ili telefona 060/2626 474 i 069/2626 474.

  *Samo za kandidate koji se prijavljuju na osnovne studije, ukoliko su sva mesta na prvom izabranom programu popunjena
  Uslovi konkursa i prijemni ispit

  Za upis na osnovne studije konkurišu kandidati koji imaju završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Za direktan upis na II i III i IV godinu studija konkurišu kandidati koji su završili studije ili studiraju, a stekli su uslov za upis na II, III odnosno IV godinu studija na nekom od srodnih fakulteta. Svi kandidati će biti pozvani na prijemni ispit nakon što popune i pošalju prijavu za upis.
  Više informacija o prijemnom ispitu možete pronaći na stranici studijskog programa koji želite da upišete:

  Za upis na master studije konkurišu kandidati koji su tokom prethodnog školovanja ostvarili 240 ESPB ili diplomirali po starom zakonu. Kandidati koji su završili osnovne studije iz oblasti društvenih nauka, umetnosti i humanistike (razmotrićemo i prijave studenata koji dolaze iz drugih relevantnih disciplina) mogu konkurisati za upis na master studije. Prijemni ispit čine motivaciono pismo i razgovor sa komisijom, na koji ćemo vas pozvati nakon što popunite i pošaljete prijavu za upis.

  Za upis na doktorske studije konkurišu kandidati koji su tokom prethodnog školovanja ostvarili 300 ESPB (240+60 ili 180+120) ili diplomirali po starom zakonu. Kandidati koji su studirali izvan Republike Srbije prilikom predaje dokumentacije za upis studija ulaze u proces priznavanja prethodne diplome. Prijemni ispit čine motivaciono pismo, kratka biografija i razgovor sa komisijom, na koji ćemo vas pozvati nakon što popunite i pošaljete prijavu za upis.

  Pretraga

  You are using an outdated browser which can not show modern web content.

  We suggest you download Chrome or Firefox.