Nagrada Danilu Stanimiroviću za najbolju režiju na Filmskom festivalu u Tel Avivu

Film „5/3/0″ studenta digitalnih umetnosti Danila Stanimirovića osvojio je nagradu „Most Promising Director Award“ za najbolju režiju na prestižnom Tel Aviv International Student Film Festivalu.

Danilo Stanimirović je osvojio nagradu „Most Promising Director Award“ za najbolju režiju na prestižnom Tel Aviv International Student Film Festivalu

Tel Aviv International Student Film Festival (TISFF) je najveći festival studentskog filma na svetu, a u konkurenciji međunarodnog takmičarskog programa nalaze se najbolja studentska ostvarenja u prethodnoj godini. To uključuje i filmove koji su bili deo festivala A kategorije poput festivala u Kanu, Veneciji, Berlinu, Sandensu i Torontu.

Film „5/3/0″ je imao svetsku premijeru u Briselu nakon čega je prikazan na još dva festivala koji ga kvalifikuju za nagradu Oskar: Kortfilmfestivalen Grimstadt u Norveškoj, In the Palace u Bugarskoj i FEST New Directors/New Films Festival u Portugalu.

Film će u Srbiji premijerno biti prikazan na Festivalu Evropskog Filma Palić, a zatim će tokom leta obići region projekcijama na festivalu Kino Bled u Sloveniji, zatim na Omladinskom Filmskom Festivalu u Sarajevu, Brač Film Festivalu u Hrvatskoj, DRIM Short Festivalu u Makedoniji.

Film je nastao u produkciji Fakulteta za medije i komunikacije, a autorsku ekipu čine: Danilo Stanimirović, scenarista i reditelj, Aleksa Borković, direktor fotografije, Mina Petrović, montažerka, Irena Parezanović, ko-scenaristkinja. Luka Mihailović je scenograf, a za kostime se postarala Lara Popović. Producenti su Doloris Ašković, Ognjen Predić, Danilo Stanimirović i Nebojša Stanimirović. Za izvršnu produkciju zadužen je Miloš Mirković, a Sava Reljin je pomoćnik režije. Glavne uloge tumače Dostana Nikolić, Nebojša Stanimirović i Ivan Petrušinski.

Izvor: zoomer.rs

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.