Piknik i kolektivno igranje igre AI/VI studentkinje FMK Ane Popović

By 11.09.2020Vesti

Piknik i kolektivno igranje igre AI/VI studentkinje FMK Ane Popović

U galeriji Magacin u Kraljevića Marka u toku je izložba najboljih radova art+science lab-a, koji se bave širokim i uzbudljivim poljem veštačke inteligencije. Pored pobedničkog rada “Digital Prayer” studentkinje digitalnih umetnosti FMK Kristine Tice, na izložbi je predstavljen i rad studentkinje doktorskih studija na FMK Ane Popović pod nazivom AI/VI.

AI/VI igra Ana Popović art+science

Ana Popović je zajedno sa svojim timom koji čine Aleksandar Bulajić, Isidora Pejović Blagojević, Maja Maksimović i Sunčica Pasuljević Kandić napravila igru upotrebom mobilne smart tehnologije. AI/VI se bavi demistifikacijom i razvijanjem kritičkog pristupa primeni veštačke inteligencije u svakodnevnom životu. Ars Electronica – najvažniji svetski centar za digitalnu i novomedijsku umetnost i povezivanje umetnosti, nauke i tehnologije – je ove nedelje premijerno prikazao video o njihovom radu, izloženom u „Keplerovoj bašti“ festivala.

Tim povodom art+science 6. i 13. septembra organizuje piknik na Kalemegdanu, kao prateći program projekta i prostor za otvoren i slobodan razgovor između građana, igrača i kreatora igre AI/VI. Tokom piknika, učesnici i autori će imati priliku da razmene iskustva i refleksije o iskustvu koje igra pruža, njenim idejnim postupcima, demistifikaciji i spekulativnim scenarijima AI, kao i o specifičnim igračkim putanjama, izborima i odlukama sa kojima se igrač susretao tokom igre. Igru možete isprobati putem linka artandscience.rs/igra/.

Okupljanje je zakazano za nedelju, 13. septembar u 15 časova ispred zgrade SANU u Knez Mihailovoj, nakon čega počinje piknik i druženje na Kalemegdanu kod Muzičkog paviljona.

Sve umetničke radove u okviru ovogodišnje manifestacije art+science možete pogledati u kulturnom centru Magacin (Kraljevića Marka 4-8) do 14. septembra 2020.