FMK & EGS: Aïcha Liviana Messina “The Hour of Fragility”

By 29.04.2021Vesti

FMK & EGS:
Aïcha Liviana Messina “The Hour of Fragility”

Četvrto u seriji online predavanja koje Fakultet za medije i komunikacije organizuje u saradnji sa European Graduate School iz Švajcarske održaće profesorka Aića Liviana Mesina u sredu, 5. maja 2021. u 20h, putem Zoom platforme. Molimo vas da za učešće na predavanju popunite online prijavu.

Aicha Liviana Messina The Hour of Fragility

”The Hour of Fragility“ je osvrt na promene koje je proizvela pandemija. Šta novu misao čini mogućom u trenutku nesigurne sadašnjosti? Profesorka Mesina će govoriti o tome na koji način je pandemija transformisala naš odnos prema govoru, pamćenju, institucijama, pravima, ali i samom mišljenju.

Aića Liviana Mesina je redovna profesorka i direktorka Instituta za filozofiju na Univerzitetu Diego Portales u Santijagu, Čile. U svom radu bavi se odnosom između jezika i nasilja, političkim implikacijama kritike na preseku savremene francuske teorije, jevrejskih studija, teorije književnosti i političke filozofije. Autorka je brojnih naučnih radova i pet knjiga: Una falla en la lógica del universo: cartas desde la cornisa (Santiago: Metales Pesados, 2020), Feminismo y revolución. Cronica de una inquietud 2018-2019 (Santiago: Metales Pesados, 2020), L’anarchie de la paix. Levinas et la philosophie politique (Paris: CNRS, 2018), Argent/Amour. Le livre blanc de manuscrits de 1844 (Metz: Les carnets du portique, 2009), Poser me va si bien (Paris: P.O.L. 2005).