Otvorene prijave za program “ASH MA – Art, Science and Health Master of Arts”

Novi međunarodni, transdisciplinarni Master of Arts program na temu umetnosti, nauke i zdravlja (Art, Science and Health) predstaviće se, testirati i evaluirati tokom jednonedeljnog online studijskog programa koji će se održati na engleskom jeziku za najviše 40 učesnika, od ponedeljka 7. novembra do petka 11. novembra 2022, svakog dana od 17 časova (CET). Program je besplatan za sve učesnike.

ASH MA - Art, Science and Health Master of Arts

Tokom nedelju dana izazovnih i aktuelnih teorijskih, umetničkih i kustoskih istraživanja, laboratorijskog rada i eksperimenata, učesnici će imati priliku da rade sa međunarodnim timom renomiranih mentora i predavača kao što su Adam Zaretsky, Miodrag Šuvaković, Dubravka Đurić, Sunčica Ostoić, Olga Majcen Linn, Nataša Teofilović, Dalila Honorato, Angelina Milosavljević i Ivan Skvrce. Na programu će istražiti niz tema poput ideološke i rodne kritike, DIY bioumetnosti, dizajna eksperimenata i (ljudskog) tela kao interfejsa.

Zainteresovani studenti osnovnih, poslediplomskih i doktorskih studija, umetnici i istraživači, kao i svi oni koje privlači ovo tematsko područje mogu se prijaviti za učestvovanje putem online formulara.
Program kursa možete preuzeti na ovom linku.
Prijave su otvorene do 30. oktobra 2022.

Uz nadogradnju praktičnih i teorijskih kompetencija u ovom novom, uzbudljivom području, učesnici će dobiti i potvrdu o učešću, ali i značajno doprineti razvoju sadržaja i metodologije budućeg ASH MA programa diplomskih studija, koji će se implementirati u sklopu partnerskih institucija i organizacija: Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu (Hrvatska), Odseka za audio i vizuelne umetnosti Ionian University (Grčka), Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum (Srbija), udruženja KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse iz Zagreba. Projekat je podržan programom Evropske unije Erasmus Mundus Design Measures.

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.