Izložba studenata digitalnih umetnosti: Ćao, fotografijo

By 30.10.2018Vesti

Izložba studenata digitalnih umetnosti:
Ćao, fotografijo

Izložba studenata Departmana za digitalne umetnosti koja istražuje granice fotografskog medija održaće se od 8. novembra do 6. decembra u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda.

Izložba studenata FMK Ćao fotografijo Artget

Gde su granice fotografije kao medija danas postavljene? Kako se menja naše poimanje medija koji je iz fizičkog oblika prešao u skup podataka, koji se deli, briše, afirmiše? Kako posmatramo medij koji je postao najjače oružje liberalnog kapitalizma?

Danas fotografiju doživaljavamo kao najdemokratičniju disciplinu ljudskog stvaralaštva, dostupnu svima u svakom trenutku, ali smo svesni i da je to oružje propagande, reklamne industrije i širenja “lažnih” vesti. Fotografiju više ne posmatramo, danas kroz nju gledamo. Današnja produkcija nam dokazuje da se fotografija više ne može tumačiti pojmovima kao što su original i kopija i primorava nas da tražimo nove poglede na fotografiju i njene teme upravo od onih koji su rođeni nakon digitalne revolucije.

Sedamnaest mladih umetnika i umetnica sa Departmana za digitalne umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije će izložiti radove koji se bave nestankom granica između javnog i privatnog, između rijalitija i stvarnosti, između selfija i video nadzora, nostalgije i revizije istorije.

 
 
 
 
 
 
 
1
1

Izložba će prikazati radove: Ane Đapić, Angeline Kačunković, Jane Ljubičić, Jelene Pejović, Katarine Marković, Kristine Tice, Milene Milutinović, Milice Lukić, Milice Novaković, Nikoline Škundrić, Nine Praščević, Olge Milisavljević, Petra Micića, Sandra Kulačina, Sofije Ivanović, Tanje Drobnjak i Viktorije Jovanović.

Izložba je deo godišnjeg programa galerije Artget, čiji je umetnički direktor Ivan Manojlović.

Izložba će biti otvorena 8. novembra u 19 časova u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda (Knez Mihailova 6). Izložba će biti otvorena do 6. decembra, a radno vreme galerije je od ponedeljka do subote od 12 do 20 časova.