Predstavljanje Centra za digitalnu radoznalost FMK

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na predstavljanje Centra za digitalnu radoznalost Fakulteta za medije i komunikacije, koji će biti otvoren 18. aprila u 19 časova prezentacijom radova i razgovorom sa Stefanom Gualenijem (Stefano Gualeni) i Kostantinom Olivom (Costantino Oliva) sa Instituta za digitalne igre Univerziteta na Malti (Institute of Digital Games, University of Malta). Molimo sve zainteresovane za učešće da popune prijavni formular.

Ludička povezivanja: video igre, filozofija i umetnost

18. april u 19 časova, Sala 407, IV sprat FMK

19:00 Zašto su igre važne za savremenu poetiku, politiku, etiku i estetiku?
Događaj ćemo otvoriti razgovorom sa Stefanom Gualenijem o povezivanju igara, filozofije, književnosti i novih oblasti studija nastalih na ovaj način, poput studija igara i istraživanja u igrama.

19:35 Šta je ludomuzikologija?
Kostantino Oliva će predstaviti sponu igara, muzike i zvuka. Šta znači pravljenje muzike/zvuka u kontekstu igara? Koja je razlika između pravljenja muzike za igre i za druge medije/prostore?

20:00 Otvoreni razgovor
Domaćini: Uroš Krčadinac i Žak Laroš, osnivači Centra za digitalnu radoznalost FMK
Panelisti: Stefano Gualeni i Kostantino Oliva, Institut za digitalne igre Univerziteta na Malti

  • Igre-filozofija-književnost: mogu li igre pomoći da ispitamo i istražimo stvarnost? šta bi igre mogle da nas nauče o postojanju?
  • Igre kao društveno-politička kritika: s obzirom na njihov status kao primarno način zabave, mogu li igre da nam pomognu da istražimo društveno i političko na smislen način? Da li igre mogu da podstaknu pravedniji svet?
  • Putevi za buduće karijere naših studenata (kao teoretičara i/ili radnika u industriji)

Pozivamo studente i zainteresovanu javnost da se pridruže Centru za digitalnu radoznalost FMK, gde ćemo dublje istraživati obećanja, opasnosti i kompleksnost savremenog digitalnog sveta. Dobrodošli u Centar za digitalnu radoznalost!

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.