Prestižna stipendija Ministarstva spoljnih poslova Kine za studente FMK

By 07.06.2019Vesti

Prestižna stipendija Ministarstva spoljnih poslova Kine za studente FMK

Fakultet za medije i komunikacije poziva sve zainteresovane studente četvrte godine koji su pohađali kurs iz diplomatije i međunarodnih odnosa, kao i studente master programa Međunarodni odnosi i diplomatija da se prijave na konkurs za stipendiju prestižnog Univerziteta međunarodnih odnosa u Pekingu.

Fakultet za medije i komunikacije China Foreign Affairs University

China Foreign Affairs University nam je i ove godine ukazao veliku privilegiju i ponudio dve pune stipendije za studente FMK, za studije na dvogodišnjem master programu na engleskom jeziku.

Teodora Pajić, studentkinja Komunikacija i odnosa sa javnošću na FMK, prošle godine je dobila stipendiju Ministarstva spoljnih poslova Kine za nastavak studija u Pekingu. Na osnovu izuzetnih rezultata koje je Teodora postigla tokom studija na Univerzitetu međunarodnih odnosa u Pekingu, studentima FMK su ove godine ponuđene dve pune stipendije.

Stipendija je otvorena za studente koji su upisani na neki od akreditovanih master programa u oblasti diplomatije i međunarodnih odnosa u Republici Srbiji, kao i studente završne godine osnovnih studija. Kandidati na završnoj godini osnovnih studija obavezuju se da diplomiraju do septembra ove godine.

Više informacija o programu, stipendiji i uslovima upisa možete pronaći na 2019 Forbidden City Scholarship.

Fakultet za medije i komunikacije u okviru master programa Međunarodni odnosi i diplomatija ima razvijenu saradnju sa China Foreign Affairs University u Pekingu, koji je vodeća akademska institucija za školovanje diplomata pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Kine.

Ukoliko ste zainteresovani za stipendiju, molimo vas da vaš CV i motivaciono pismo na engleskom jeziku (do 500 reči) pošaljete na imejl fmk@singidunum.ac.rs najkasnije do utorka, 11. juna 2019. godine.

Profesori master programa Međunarodni odnosi i diplomatija će doneti odluku o izboru kandidata.