Međunarodna konferencija i studijski kamp „Delez i Gatari“ prvi put u Beogradu

U Beogradu će se od 3. do 12. jula 2023. godine održati najvažniji događaj u polju studija filozofije Žila Deleza i Feliksa Gatarija, u organizaciji Fakulteta za medije i komunikacije i Instituta za filozofiju i društvenu teoriju. Konferencija je organizovana u saradnji sa Univerzitetom Plimut u Engleskoj, uz podršku izdavačke kuće Edinburgh University Press, Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ambasade Australije u Beogradu.

Međunarodna konferencija i studijski kamp "Delez i Gatari"

„Deleuze and Guattari Studies Conference and Camp“ jednom godišnje okuplja profesore, naučnike, studente i stručnu javnost iz celog sveta radi diskusije i razmene ideja, kao i stvaranja novih uvida u polju studija filozofije Deleza i Gatarija. 15. Međunarodna konferencija i kamp DGS prvi put će se održati u Beogradu, na Fakultetu za medije i komunikacije i Institutu za filozofiju i društvenu teoriju, pod nazivom „Space | Control | Resistance“.

Pored učesnika na konferenciji koji dolaze iz svih krajeva sveta, predavači na studijskom kampu su: Ijan Bjukenen (Univerzitet u Volongongu, Australija), Entoni Farameli (Goldsmits, Univerzitet u Londonu), Andrija Filipović (Fakultet za medije i komunikacije), Jovan Čekić (Fakultet za medije i komunikacije), Janae Šolc (Univerzitet Alvernija, SAD) i Kris L. Smit (Univerzitet u Sidneju). Ključna izlaganja na konferenciji održaće i Kler Kolbruk sa prestižnog Pen Stejt Univerziteta u SAD, Patriša Mekormak sa Univerziteta Kembridž, Igor Krtolica sa Pikardi – Žil Vern Univerziteta i Nikolas Toburn sa Univerziteta u Mančesteru.

Detaljan program konferencije i sve dodatne informacije o studijskom kampu i predavačima dostupne su na zvaničnom veb-sajtu DGS2023 i Facebook stranici događaja.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.