Naučni skup: „Digitalna i medijska pismenost – nove uloge i funkcije medija“

Predavači Fakulteta za medije i komunikacije učestvuju na naučnom skupu “Digitalna i medijska pismenost – nove uloge i funkcije medija”, koji će se održati 19. i 20. aprila na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Naučni skup: "Digitalna i medijska pismenost – nove uloge i funkcije medija"

Cilj konferencije je da kroz sesije i debate mapira ključne ishode medijske evolucije danas, kao i posledice digitalne transformacije kreativnih industrija, te da pruži analizu razvoja novog poslovnog okruženja i finansijskog upravljanja u okviru medijskih industrija. Takođe, konferencija bi trebalo da doprinese razumevanju uticaja digitalnih tehnologija na uloge i funkcije medija i njihov odnos prema publici.

Nakon otvaranja i uvodnih obraćanja organizatora konferencije, u utorak 19. aprila održaće se panel „Upravljanje pažnjom u digitalnom dobu“, na kome će učestvovati doc. dr Simona Žikić.

U sredu, 20. aprila od 14.30 časova na panelu pod nazivom „(Novomedijska) umetnost i kritika digitalnog društva“ učestvuju prof. dr Jovan Čekić i doc. dr Luka Bešlagić.

Istog dana u 16 časova održaće se panel „Ko brine o interesima i dobrobiti publike u 21. veku“, gde će na temu etičkih i zakonskih nedoumica govoriti predavač medijskog i IT prava na FMK Mirko Mrkić.

Na konferenciji su predviđene i sesije koje obuhvataju teme veštačke inteligencije i slobode izražavanja, kao i informisanja i aktuelnih trendova u regulisanju medijskog sadržaja onlajn. Satnicu i detaljan program konferencije možete preuzeti na ovom linku.

Skup organizuje Fakultet dramskih umetnosti uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, u partnerstvu sa Institutom za filozofiju i društvenu teoriju, OEBS-om i SHARE fondacijom.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.