“Digitalna osećajnost” sa Urošem Krčadincem

By 23.02.2021Vesti

“Digitalna osećajnost” sa Urošem Krčadincem

U petak, 26. februara u 18 časova u KROKODILovom centru (Karađorđeva 43) održaće se prvi u seriji događaja pod nazivom „Digitalna osećajnost – kratki razgovori o ljubavi, robotima, slikama i proizvodnji teksta”, koje moderira doc. dr Uroš Krčadinac.

Digitalna osećajnost sa Urošem Krčadincem

Serija razgovora o digitalnoj kulturi, digitalnoj umetnosti i digitalnoj književnosti održavaće se jednom mesečno u KROKODILovom centru (Karađorđeva 43, ulaz sa Malih stepenica) i online: „očekuje vas odiseja kroz vode novih medija i tehnologija uz iscrtavanje jedinstvene kartografije ničijih zemalja na granici digitalnog, tekstualnog i vizuelnog, geopolemike, tehnopolemike i uporno promišljanje o tome kako se u njima treba orijentisati.“

Kroz ove, ali i mnoge druge aspekte i dileme 21. veka vodiće nas Uroš Krčadinac, digitalni umetnik, tehnolog, autor i predavač na Departmanu za digitalne umetnosti FMK, u pratnji zanimljivih gostiju.

U životu između ekrana, gde je prostor za digitalnu osećajnost?

Krčadinac će prvi razgovor voditi sa Aleksandrom Jevtićem, slikarem i profesorom čiji crteži minijaturnih simbola neodoljivo podsećaju na alfabete. Upoznaćemo oblasti vizuelnih jezika, asemičkog pisanja i vektorskog slikarstva, razgovarati o digitalnim dnevnicima, podučavanju i pronalazaštvu.

Broj gostiju u KROKODILovom centru je ograničen, nošenje maski u prostoru je obavezno, a rezervacije se vrše putem imejl adrese office@krokodil.rs.  Razgovor možete pratiti uživo i na YouTube kanalu KROKODIL Engaging Words.