Panel diskusija: sportska psihologija

Klub studenata psihologije „Akcioni potencijal“ u utorak, 7. marta organizuje prvu panel diskusiju o sportskoj psihologiji, koja će se održati u Sali 8 FMK od 20 časova, a studenti će imati priliku da razgovaraju sa našim proslavljenim odbojkašem Vladimirom Vanjom Grbićem.

Sportska psihologija FMK

Koliko su zapravo sport i psihologija povezani? Šta čini jednog dobrog sportistu i šta je to što ga izdvaja od drugih? Kako se suočava i nosi sa gubicima i pobedama? Koliko psihologija i rad sa psihologom pomaže sportisti u njegovoj karijeri?

Naš prvi gost biće proslavljeni odbojkaš Vladimir Vanja Grbić, olimpijski i evropski šampion, osvajač srebrne medalje na Svetskim prvenstvima i Svetskoj Ligi. Proglašen je najboljim odbojkašem Evrope i najboljim sportistom Srbije i Jugoslavije. Nakon sportske karijere upisao je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, gde je i doktorirao. Vanja se danas bavi obrazovanjem u okviru svog sportskog kampa, gde radi sa mladima na sticanju samopouzdanja, motivacije i najboljih sportskih rezultata.

U sredu, 8. marta u 20 časova na FMK gostuje sportski psiholog i specijalista mentalne pripreme sportista Ana Privrat. Tokom uspešne odbojkaške karijere u Nju Orleansu osvojila je priznanje GCAC za najkorisnijeg igrača 2016. godine i tri puta za redom bila proglašena za najboljeg odbrambenog igrača. Ana je diplomirala psihologiju na Southern University u Nju Orleansu i započela sopstveni mentorski program posvećen sportistima pod pritiskom i svima koji osećaju da postoji nesto što ih koči da bi zaigrali svoju igru.

Pozivamo sve zainteresovane studente da prisustvuju razgovorima i učestvuju u diskusiji o sportskoj psihologiji.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.