Premijera filma “Dreams” Anđele Andrić u Jugoslovenskoj kinoteci

By 16.05.2019Vesti

Premijera filma “Dreams” Anđele Andrić u Jugoslovenskoj kinoteci

Studentski kratkometražni film “Dreams” mlade rediteljke Anđele Andrić biće premijerno prikazan u ponedeljak, 20. maja, u 17 časova, u sali Makavejev Jugoslovenske kinoteke.

Dreams Andjela Andric FMK

Priča o neobičnom taksisti Srbi Obradoviću, koji je proživeo jugoslovenski i američki san, predstavljena je Srbinim taksiranjem kroz rodnu zemlju u Yellow Cab traktoru, u pokušaju da ostvari srpski san.

„Moja ideja bila je da na satiričan i komičan način prikažem sadašnjost u kojoj živimo, odnos između mlađe i starije generacije i snove kao ideologiju bez koje ne možemo da živimo. Da li je američki san umro, šta se desilo sa jugoslovenskim snom i postoji li srpski san… samo su neka od pitanja kojima sam se poigrala u filmu.“, istakla je Anđela Andrić, autorka filma.

Dreams Andjela Andric FMK
Rediteljka Anđela Andrić

U filmu glume Dragan Jovanović, Marko Gvero, Ana Đorđević, Vahidin Prelić, Aleksandar Kecman, Divna Marić, Momčilo Murić, Dejan Maksimović, Emilija Nestorović, Andrej Jovašević i David Jovašević.

Film je sniman u užičkom kraju, veliki broj scena nastao je na aerodromu Ponikve, a čitava produkcija nastala je kao studentska inicijativa, pod pokroviteljstvom Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda. Anđela Andrić je studentkinja na Departmanu za digitalne umetnosti FMK.

Premijera filma je u 17 časova u Jugoslovenskoj kinoteci, a karte se mogu nabaviti po ceni od 300 dinara na biletarnici Kinoteke. Dodatne projekcije biće održane istog dana u 18 i 19.30 časova u maloj sali Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1).