„Expired Candy“: Prva samostalna izložba Tamare Tasić

Prva samostalna izložba prodajnog karaktera multidisciplinarne umetnice i alumne FMK Tamare Tasić biće otvorena u četvrtak, 25. maja u 19 časova u umetničkom prostoru „Paleta“ u Novom Sadu (Save Vukovića 4).

"Expired Candy" Tamara Tasić izložba

Tamara Tasić je multidisciplinarna umetnica iz Beograda koja kroz kolaže, animacije i filmove vizualizuje svoje priče iz dnevnika. Diplomirala je Digitalne umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije, a kroz svoju šarenoliku praksu, razvila je prepoznatljiv vizuelni stil jarkih boja i razigranog ritma koji spaja pod jednim imenom „Brusnica”. Kroz svoje kolaže, Tamara hrabro iznosi svakodnevne probleme, osećanja, stavove sa kojima se drugi poistovećuju. Pored toga, bavi se i organizovanjem kreativnih radionica i nezavisnih filmskih događaja u Srbiji i Hrvatskoj.

„Svi kolaži na izložbi biće uramljeni u komplementarne ramove jarkih boja, tako da je svaki rad statement piece za sebe. Pored uramljenih originala, po prvi put će biti prikazani odabrani printovi bez rama, koji će moći da se listaju poput ploča narednih mesec dana u Paleta prostoru,” kaže Tamara i dodaje da za otvaranje priprema i tajni interaktivni deo izložbe, koji će posetiocima omogućiti da doslovno uđu u njene kolaže.

"Expired Candy" Tamara Tasić izložba

„Ova izložba je, na neki način, moje pozdravljanje sa svim dosadašnjim radovima koji su obeležili moj stil. Tu će biti svi ključni radovi kojima sam obradila bitne tačke svog odrastanja i ovom izložbom zatvaram krug. Zato se ona i zove Expired Candy, osećam da sam prerasla svoje stare kolaže i da je konačno došao red da se rastanemo i da svako pođe svojim putem – oni u nečiji dom, a ja u dalje istraživanje novih pristupa kolažu i samorefleksiji nedavno proživljenih iskustava,” izjavila je Tamara za platformu BURO.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.