Festivalske premijere novih filmova Alekse Borkovića i Danila Stanimirovića

Filmovi studenata Departmana za digitalne umetnosti FMK, Alekse Borkovića i Danila Stanimirovića, biće prikazani u okviru takmičarskog programa na 70. Martovskom festivalu u Domu omladine Beograda i na Međunarodnom filmskom festivalu „In the Palace“ u Bugarskoj.

Na Martovskom festivalu, u selekciji kratkog igranog filma, film Alekse Borkovića „Čekaj me ovde / Water Balloons“ biće prikazan u utorak, 28. marta u 21h. Film „Beogradski pupoljak / Belgrade Bloom“ u režiji Danila Stanimirovića imaće svetsku festivalsku premijeru u utorak, 28. marta u 21h, u selekciji dokumentarnog filma do 50 minuta.

Beogradski Pupoljak Danilo StanimirovićBeogradski pupoljak / Belgrade Bloom

2022 / 20’

Režija: Danilo Stanimirović
Produkcija: Dragan Nikolić
Produkcijska kuća: Ateliers Varan

Milan Kličković je mladi umetnik od sedamdesetak godina koji je odlučio da bude srećan. Kroz rad na svojim skulpturama bavi se samo estetskim aspektom umetnosti, insistirajući na svojoj sreći bez obzira na probleme koji ga okružuju.

Čekaj me ovde / Water Balloons

2022 / 13’ 04’’

Čekaj me ovde Aleksa BorkovićRežija: Aleksa Borković
Scenario: Irena Parezanović
Uloge: Aleksa Gulan, Miloš Koprivica, Miljana Kravić
Produkcija: Jovana Avramović
Izvršna produkcija: Milica Dmitrović
Produkcijska kuća: Fakultet za medije i komunikacije

Desetogodišnjak provodi vrele letnje dane u svom gradu. U nedostatku ekipe kojoj bi pripadao, konstantno biva izložen nasilju i zadirkivanju od strane druge dece. Jedina osoba koja mu se posvećuje je njegov mlađi brat, međutim tu pažnju on ne uspeva da uzvrati.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.