Film Teodore Arsić i Bogdane Marić u selekciji Martovskog i GoEast festivala

Kratki film studentkinja FMK Teodore Arsić i Bogdane Marić „Pera ne zna kad mu se žena porodila, a kamoli nilski konj“ biće prikazan u takmičarskim programima Martovskog festivala u Beogradu i GoEast festivala u Vizbadenu.

Film Teodore Arsić i Bogdane Marić FMK

Na Martovskom filmskom festivalu, koji se održava od 28. marta do 2. aprila u Domu omladine Beograda, film će biti prikazan u selekciji eksperimentalnog filma i video arta 1. aprila u 17 časova u Velikoj sali DOB.

Filmski festival GoEast se održava od 26. aprila do 2. maja u Vizbadenu u Nemačkoj.

Pera ne zna kad mu se žena porodila, a kamoli nilski konj

2022 / 10’ 39’’

Scenario, režija i montaža: Teodora Arsić
Produkcija: Sara Ećimović
Produkcijska kuća: Fakultet za medije i komunikacije

Hotel „Zoo“ na brdu je pun gostiju, divljih gostiju. Ptice, tigrovi, lavovi, zmije, orlovi… Stari gosti ne odlaze, a novi neprestano stižu. Vremenom nastaje panika. Ptice histerično lete, tigrovi riču, zmije sikću. Svi žele da budu izlečeni i prostor im je jedini lek. Mogu ih spasiti samo čuvari, stvorenja koja nikada nisu upoznala drugačiju sudbinu od svoje. Ta stvorenja imaju osobine slične njihovim, ali govore drugim jezikom, tako da se njihove nade i snovi ne mogu ostvariti, ali uvek nađu način da komuniciraju. Umesto ozdravljenja, čovek im nudi nešto drugo. Divlje stvorenje u njima je pripitomljeno. Kriza je rešena, životinje su se povukle u ćoškove svojih prostorija. Nastavljaju da žive, ali sada u svojim snovima. Ne postavljaju pitanja, samo ćute, žudeći za slobodom.

Pera ne zna kad mu se žena porodila, a kamoli nilski konj

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.