Uspešno filmsko leto studenata Departmana za digitalne umetnosti

Studentkinja Jovana Marković dobila je specijalno priznanje žirija Filmskog festivala u Herceg Novom, Aleksa Borković i Danilo Stanimirović odabrani su za nove talente Filmskog festivala u Sarajevu, a osam studenata Departmana za digitalne umetnosti FMK je ovog leta svoje radove predstavilo na Motovun Film Festivalu u Hrvatskoj.

Studenti filma FMK

Na nedavno održanom Filmskom festivalu u Herceg Novom film „Pas i vetar“ rediteljke i studentkinje Departmana za digitalne umetnosti FMK Jovane Marković dobio je Specijalno priznanje žirija, uz sledeće obrazloženje: „Kongruentnost scenarija, režije i produkcije posebna je vrijednost filma Pas i vetar Jovane Marković u produkciji Fakulteta za medije i komunikacije, zbog čega Žiri ovom filmu dodjeljuje posebno priznanje. Nježno i autentično, iskreno i bez pretencioznosti, autorka nas vješto poziva za svjedoke nove bliskosti koja, posljedično, preispituje čvrste i konačne odluke. Postepeno otkrivajući ličnosti dva glavna lika, rediteljka promišljeno razvija i njihov međusobni odnos koji nas vraća temama i idejama izvan tzv. nove normalnosti, čemu se Žiri posebno raduje, a čime autorka uspješno realizuje projekat generacijskog filma.“

Film Pas i vetar

Studenti Fakulteta za medije i komunikacije izabrani su da učestvuju u programu Talents Sarajevo 2021 u okviru Sarajevo Film Festivala – Aleksa Borković u sekciji snimatelja (Camera Studio) i Danilo Stanimirović u sekciji Pack & Pitch.

Talents Sarajevo je platforma u okviru Sarajevo Film Festivala namenjena najtalentovanijim mladim filmskim profesionalcima iz regiona. To je jedinstvena prilika za mlade filmske autore da upoznaju neke od najznačajnijih imena evropskog i svetskog filma i da se dodatno edukuju kroz predavanja, radionice i projekcije u okviru intenzivnog petodnevnog programa. Ovogodišnji eksperti i mentori su, među ostalima, proslavljeni danski glumac Mads Mikelsen i francuski reditelj i oskarovac Mišel Azanavisijus.Motovun film festival studenti FMK

Studenti Departmana za digitalne umetnosti su ovog leta učestvovali i na Motovun Film Festivalu u Hrvatskoj. Svoje radove su predstavili Ivan ĐurovićAleksandra NestorovDanilo StanimirovićHana Piščević i Tamara Tasić, a na radionicama su učestovali i Balša LekovićSara Nenadić i Aleksa Borković.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.