Departman za digitalne umetnosti na FLUID dizajn forumu

Na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju otvoren je 10. FLUID dizajn forum, na kome učestvuju studenti i predavači Departmana za digitalne umetnosti i FMK knjige.

Borut Vild FLUID dizajn forum

Na forumu pod nazivom „Lego ergo sum / Čitam, dakle postojim“ tokom ove nedelje je u Crnoj Gori organizovan niz predavanja, tiribina i radionica posvećenih dizajnu.

Jedna od učesnica panela „Lego ergo sum“ je i Marina Milanović sa Departmana za digitalne umetnosti FMK, koja je i ovogodišnja dobitnica Regionalne nagrade za mlade dizajnere u kategoriji fanzina.

FLUID Marina Milanović

Profesor Borut Vild će u petak 27. maja u Crnogorskoj galeriji umjetnosti „Miodrag Dado Đurić“ na Cetinju otvoriti izložbu “Pet lakih komada i poučne priče”, koja daje kratak uvid u fragmente njegovog dizajnerskog i edukativnog rada. Izložba “Pet lakih komada i poučne priče” je podeljena na pet segmenata: učenje, politika, institucija, čitanje i Drugi. Izložba će biti otvorena do 25. juna 2022.

U subotu, 28. maja dekanka i profesorka FMK Maja Stanković održaće predavanje studentima Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, a urednica Aleksandra Prole predstaviće rad izdavačke delatnosti Fakulteta za medije i komunikacije.

FLUID dizajn forum se održava do 29. maja 2022. na više lokacija u Crnoj Gori, a detaljan program možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici foruma.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.