Filmovi studenata FMK u selekciji 71. Martovskog festivala

Filmovi studenata i alumnista Departmana za digitalne umetnosti FMK Anđele Bucalović, Sofije Nedeljković, Rastka Milojkovića i Danila Stanimirovića biće prikazani u okviru takmičarskog programa 71. Martovskog festivala. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma će se ove godine održati od 26. do 30. marta u Domu omladine.

Martovski festival studenti FMK

U selekciji Dokumentarnog filma do 50 minuta biće prikazan kratkometražni film Anđele Bucalović „Reumor“ o životu penzionera u Beogradu.

U takmičarskom programu Nacionalne selekcije animiranog filma, alumnus FMK Rastko Milojković će premijerno prikazati „Wyldstar“ – modernu akcionu bajku o neprestanoj borbi između dobra i zla, kao i o bezuslovnoj ljubavi.

U Nacionalnoj selekciji kratkog igranog filma biće prikazan film Sofije Nedeljković „Korak nazad“:
Dunja dobija otkaz zbog trudnoće. To je vodi na put birokratskih i ličnih problema, zbog kojih mora da preispita svoje okruženje. Dunja mora da pronađe način da stvori bolji život za sebe i za svoje dete – a sve to kroz pesmu.

U istoj selekciji biće prikazan film „5/3/0“, za koji je Danilo Stanimirović osvojio nagradu za najbolju režiju na Festivalu studentskog filma u Tel Avivu.

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.