Grupna izložba studenata Departmana za digitalne umetnosti

U utorak 2. aprila u 18 časova u Centralnoj galeriji Šok ZaDruge (pasaž Zmaj Jovine 22, Novi Sad) biće otvorena Grupna izložba studenata Departmana za digitalne umetnosti FMK. Izložba pod nazivom „Odsustvo/prisustvo i skriveno treće“ biće otvorena do 30. aprila, a radno vreme galerije je od utorka do subote od 12 do 17 časova.

Grupna izložba Studenti departmana za digitalne umetnosti

Izložba ima jedinstven zadatak da prikaže optičke, analogne i digitalne meditacije realizovane kroz format i formu školskih zadataka na predmetima Fotografsko istraživanje, Dokumentarna fotografija, Digitalna umetnost i Vizuelne komunikacije. Naslov se i na komičan način poigrava sa evidencijom i administracijom prisustva studenata na predavanjima i vežbama što često predstavlja frustraciju predavača pred ne/mogućnošću izvođenja nastave.

Radovi su nastali na predmetima kod profesora Predraga Terzića, Isidore Nikolić i Aleksandrije Ajduković.

Izlažu studenti: Andrea Kuzmanović, Andrej Alfirević, Anđela Bucalović, Vanja Ivanović, Vida Petrović, Ivan Bukušić, Jelena Novaković, Jovana Dabić, Katarina Stanojlović, Luka Dragović Černogorski, Marko Mihailović, Milica Krstović, Milica Milenković, Mina Stojadinović, Mihajlo Dimitrijević, Nađa Ristović, Nevena Veličković, Sara Ećimović, Sara Marović, Selena Kučević i Suzana Ivanović.

Studenti su kroz formate zadataka ohrabreni da realizuju sopstveno umetničko istraživanje koje po metodologiji i izvođenju poprimaju okvire medija u kojima su realizovani, ali i šire – deluju u proširenom polju. To prošireno polje je krevet, ulica, stadion, livada, plaža, njiva ili okean po kojem se kreću pounutreno ili pospoljeno, svako prema sopstvenim kapacitetima. Istraživačke tehnike često imaju dnevničke karakteristike i strukturu jer se na time line-u nekog određenog intervala života tako lakše prati čega sve tu ima, čega nema i otkriva nešto neočekivano a što doprinosi kritičkom doživljaju turbulentnih okolnosti u kojima se odvija svakodnevica. Radovi su realizovani u medijima analognog foto kolaža, fotografije sa višestrukom ekspozicijom, video rada, tekstila, kao i skulpture.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.