Psiholog u praksi: Integrativna art psihoterapija

By 19.02.2019Vesti

Psiholog u praksi:
Integrativna art psihoterapija

Kako koristiti likovne i druge načine kreativnog izražavanja kao osnovnog kanala komunikacije između klijenta i psihoterapeuta? Departman za psihologiju vas poziva na otvoreno predavanje Julije Vukašinović, koje će se održati u četvrtak 21. februara u 19 časova u sali 8 FMK.

FMK Integrativna art psihoterapija

Predavanje ima za cilj da studenti i debitanti, kroz razgovor sa mladim i uspešnim psiholozima, razumeju budući posao psihologa i predstavi art terapiju kao vid ekspresivne terapije. Predavanje će održati Julija Vukašinović, master psihologije sa bogatim iskustvom u oblasti integrativne art psihoterapije.

Art terapija je dubinska integrativna psihoterapija bazirana na psihodinamskim, egzistencijalnim i humanističkim pravcima. Namenjena je svima koji žele da održe i unaprede psihičko blagostanje. Sa svojom širokom primenom, art terapija pogodna je i za predškolski uzrast i za odraslo doba. Ova vrsta ekspresivne terapije, odlikuje se likovnim i drugim načinima kreativnog izražavanja, kao osnovnim kanalima komunikacije između klijenta i terapeuta.