Izložba studenata digitalnih umetnosti u Novom Sadu

By 09.07.2019Vesti

Izložba studenata digitalnih umetnosti u Novom Sadu

Na poziv Medijskog edukativnog centra, studenti Departmana za digitalne umetnosti FMK predstaviće svoje radove u okviru projekta “Dunav za mir” u Novom Sadu. Izložba će biti otvorena 10. jula 2019. godine u 19 časova u Kulturnoj stanici Novi Sad u dvorcu Eđšeg (Antona Čehova 4).

Izložba studenata digitalnih umetnosti FMK u Novom Sadu

Izložba se sastoji od fotografija i video radova nastalih u protekloj školskoj godini i predstavlja izbor radova sa Godišnje izložbe Departmana za digitalne umetnosti, održane u Magacinu Kraljevića Marka u Beogradu (25-30. jun 2019), kao i izložbe Ćao, fotografijo održane u galeriji Artget u Kulturnom centru Beograda (od 8. novembra do 6. decembra 2018).

Na izložbi učestvuju: Ana Đapić, Angelina Kačunković, Jelena Pejović, Milica Lukić, Nina Praščević, Olga Milisavljević, Petar Micić, Sandro Kulačin, Tanja Drobnjak, Mila Krsmanović, Andrea Ašanin, Lana Milanović , Aleksandra Pešić, Mina Davidovac, Đorđe Petković, Jovan Erdeljan, Jovana Dmitrović, Isidora Dimitrijević, Iva Radović, Danica Lukić, Luka Bezuha, Emilija Terzić, Milica Đurić, Aleksandra Nestorov, Jana Bjelica, Jelena Strugar, Uroš Mitić, Ana Stanojević, Atila Balint, Marko Đorđević, Anđela Petrović, Dunja Janićijević, Ana Gliksman, Dora Jung, Bojan Stekić, Lazar Mihajlović, Aleksandar Fekete i Hana Pišćević.

Izložbu će otvoriti Miomir Rajčević, predsednik Medijskog edukativnog centra i Dragan Pavlović, profesor na Fakultetu za medije i komunikacije.

Izložba će biti otvorena do 17. jula 2019.

“Dunav za mir” je projekat Medijskog edukativnog centra koji se realizuje uz podršku OPENS-a, Omladinske prestonice Evrope, Novi Sad 2019. i u saradnji sa Novosadskim volonterskim servisom. Osnovni cilj projekta je razvoj novih, vizuelnih pismenosti koje za cilj imaju motivisanje i osnaživanje mladih da se aktivno uključe u stvaranje održive budućnosti kombinovanjem tolerancije, znanja i veština o kulturnom, istorijskom i tracionalnom nasleđu u svojim filmskim, medijskim i vizuelnim radovima.