Izložba Predraga Terzića u Galeriji Kolarac

Izložba „Razloga nemam, al’ opet sam spreman / I Have No Reason, But I’m Still Ready for the Season“ Predraga Terzića, profesora Departmana za digitalne umetnosti FMK, biće otvorena 20. septembra u 20 časova u beogradskoj Galeriji Kolarac (Studentski trg 5).

Predrag Terzić izložba u galeriji Kolarac

Radovi su nastajali tokom 2019. godine do danas, a u sebi sadrže segmente iz sporta (košarke), umetnosti i popularne kulture. Tokom rada na akvarelima, pokušao sam da istražujem specifične momente sa košarkaških utakmica, kasnije da ih spajam sa određenim segmentima iz istorije umetnosti kao i trenucima koji se izdvajaju iz protoka vremena.

Većina akvarela su zapisi iz svakodnevnice koja nas okružuje sa uplivom novonastalih aktuelnih događanja. Kroz radove razmatram na koji način se može objasniti/razumeti današnje okruženje i kako se može uvideti protok vremena i prostora; pitamo se o vremenu i prostoru u eri digitalnog okruženja i ubrzanja, kako se snalazimo i na koji način se držimo određenih formi, a koje se neminovno menja pri svakom novom talasu. U totalnom obilju senzacija kojima smo okruženi pitamo se i kako pronaći određenu informaciju koja nas može dovesti do zdravog razuma i time se spasti od privremenosti. Sva ova pitanja koja se postavljaju daju nam novo osećanje da sve što se dešava nekako lebdi, bez istorijskog određenja, konceptualne definicije i kritičkog prosuđivanja. Takva vrsta paradigme je mesto za delovanje i traženje mogućeg izlaza ili odgovora na postojeće stanje.

Deset priča koje prate odabrane akvarele Predraga Terzića napisao je Saša Ilić, za VR na izložbi je zaslužan Marko Granić, Ivana Miljković za zvuk, Nikola Mijušković za obradu zvuka, a Aleksandar Kecman za glas.

Izložba u Galeriji Kolarac će biti otvorena do 8. oktobra 2022. radnim danima od 10 do 20 časova, subotom od 10 do 16 časova.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.