Izložba fotografija Jelene Pejović “Šuštanje zvezda”

By 04.03.2019Vesti

Izložba fotografija Jelene Pejović
"Šuštanje zvezda"

U ponedeljak, 4. marta 2019. godine, u 19 časova, u galeriji Bartcelona biće otvorena prva samostalna izložba fotografija Jelene Pejović, studentkinje četvrte godine digitalnih umetnosti FMK.

Jelena Pejović Šuštanje zvezda
“Šuštanje zvezda”

Muzika je nešto što mi pruža beskrajnu inspiraciju. Kao sinesteta, uz pomoć nje pravim palete boja i osećanja koje zatim pretočim u fotografiju. Ovim projektom želim prikazati da se muzika može slušati celim telom a ne samo ušima. Fotografija i muzika su bile moj način izlaska iz jako teškog perioda u kojem sam bila dok su one stvarane. Muziku bih slušala noću, gledajući u nebo i zamišljajući boje. Svaka serija fotografija je inspirisana jednom pesmom. Imena pesama čuvam kao tajnu. Želim da posetioci zamišljaju pesmu koja me je inspirisala, kao što sam ja zamišljala kakav bi svet te iste pesme bio.

Jelena Pejović Šuštanje zvezda
Jelena Pejović Šuštanje zvezda

Jelena Pejović je studentkinja četvrte godine digitalnih umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije. Fotografijom se ozbiljnije bavi od 2015. Učestvovala je na pet grupnih izložbi, a ovo joj je prva samostalna. Dolazi iz malog mesta po imenu Mramorak, koje se često može videti na njenim radovima. Kroz svoje fotografije provlači emocije, boje i priče. Najviše se bavi portretima, ali voli i da fotografiše i pejzaže.

Izložba je otvorena do 16. marta u galeriji Bartcelona (Čumićeva, Belgrade Design District), radnim danima od 14 do 19 časova i subotom od 12 do 16 časova.