Nagrade Jovani Marković i Tamari Tasić na filmskim festivalima u Pragu i Beogradu

Nagrade Jovani Marković i Tamari Tasić na filmskim festivalima u Pragu i Beogradu

Studentkinje Departmana za digitalne umetnosti FMK Jovana Marković i Tamara Tasić osvojile su nagrade na dva međunarodna filmska festivala održana protekle nedelje u Pragu i Beogradu.

Rediteljka Tamara Tasić FMK

Jovana Marković je osvojila počasno priznanje u kategoriji Najbolja rediteljka studentskog filma na Internacionalnom festivalu nezavisnog filma u Pragu (Prague International Indie Film Festival), za film „Pas i vetar”.

Film „Pas i vetar” je oda mladosti, slobodi i bezbrižnosti. Autorka nam postepeno otkriva svoje likove, vešto razvijajući odnos koji će do kraja večeri preći put od potpunih stranaca do bliskosti koja baca novo svetlo na njihove živote.

Na Dok’n’Ritam festivalu u Beogradu Nagradu publike za najbolji film dobilo je filmsko ostvarenje Tamare Tasić „Za sve ste vi krive”.

Kratki dokumentarni film „Za sve ste vi krive” preispituje šta je to idealno prijateljstvo i da li ono uopšte postoji. Kroz rediteljkin pogled na njenu grupu prijateljica, prisustvujemo svetu u kome odrastaju: žurke u „Kvaki 22”, odlazak na turneju sa bendom “Dogs in Kavala”, život na tostu… tinejdžerski snovi koji se ispunjavaju na filmu.