Letnja radionica kreativnog pisanja na FMK

Ukoliko želite da se oprobate u pisanju kratke proze, a imate između 18 i 30 godina, prijavite se za radionicu „Kako do kratke priče?“, koja će se održati od 20. do 26. juna na Fakultetu za medije i komunikacije.

PRIJAVI SE

„Kako do kratke priče?“ radionica FMK Olivera Mitić

Pitanje nije da li pišemo. Pitanje je kako, kome i zbog čega.

Kako biste saznali odgovore i došli do svoje prve (ili sto prve) kratke priče, pozivamo vas na otvorenu radionicu pisanja kratke proze. Tokom tri susreta, od 20. do 26. juna, svi polaznici dobiće mogućnost da definišu temu, kreiraju glavnog lika i pronađu svoj pripovedački glas. Uz vežbe pisanja dijaloga, deskripcija i unutrašnje naracije, kao i kreativnog i kritičkog čitanja, radionica „Kako do kratke priče?“ pomoći će vam da svoje ideje konačno prenesete na papir.

Program radionice:

20.06. Sala 6 FMK, 17h
PRVI KORAK – upoznavanje, diskusije, strategije za formiranje narativa.

23.06. Sala 6 FMK, 17h
PRVA VERZIJA – rad na prvim verzijama priče, strategije za odabir naslova, strukture, uvoda i zaključka.

25. i 26.06. Sala 6 FMK, 11h
UREĐIVANJE I OBJAVLJIVANJE – rad na završnim verzijama priče, vežbe uređivanja i kritičkog čitanja, vodič kroz proces objavljivanja.

Poziv je otvoren za sve mlade pisce – afirmisane ili neafirmisane – kao i za one koji su o prozi tek počeli da razmišljaju. Prethodno iskustvo nije neophodno.

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoju prijavu uz kratko motivaciono pismo putem online formulara, najkasnije do 15. juna 2022. godine. Radionica je besplatna, a broj polaznika ograničen je na 15. O rezultatima poziva za učešće obavestićemo vas do 17. juna.

Radionicu vodi Olivera Mitić, saradnica u nastavi na Fakultetu za medije i komunikacije i nagrađivana autorka.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.