Online razgovor Kluba studenata psihologije i Viktimološkog društva Srbije

By 22.02.2021Vesti

Online razgovor Kluba studenata psihologije i Viktimološkog društva Srbije

Povodom Evropskog dana žrtava, Klub studenata psihologije Akcioni potencijal u saradnji sa Viktimološkim društvom Srbije organizuje online razgovor u utorak, 24. februara 2021. u 19 časova.

Akcioni potencijal Viktimološko društvo Srbije razgovor Evropski dan žrtava

Žrtva.
Žrtva porodičnog nasilja, žrtva seksualnog nasilja u obrazovnim institucijama, žrtva verske/nacionalne netolerancije, žrtva silovanja, žrtva trgovine ljudima… jednostavno, žrtva. Reč koju smo toliko puta pročitali na portalima, čuli na radiju, učili iz udžbenika, reč koja izaziva empatiju – ali ipak, reč, čije se površno razumevanje uglavom završava na tome.
Ko brine o žrtvama?

Uz pomoć humanistički orijentisanih naučnih radnika, koji nesebično ulažu svoja znanja u ovu bitnu praksu, Viktimološko društvo Srbije nas već 20 godina uči da se žrtva zapravo čita kao pobednik.

Povodom Evropskog dana žrtava, koji se obeležava 22. februara, Viktimološko društvo Srbije će se ponovo pridružiti studentima psihologije FMK, da zajedno razgovaramo o tome šta zapravo znači biti žrtva i na koji način je možemo prepoznati, a još važnije  – na koji način im možemo pomoći. Ispred Viktimološkog društva Srbije govoriće defektološkinja Milica Luković Radaković i psihološkinja Marijana Nedić, koje će nam predstaviti i svoje poslednje istraživanje, koje upravo počinje da sprovodi, a odnosi se na seksualno nasilje na fakultetima.

Pozivamo sve zainteresovane da se uključe u online predavanje putem Zoom platforme, klikom na link bit.ly/3qDdumt.