Konferencija psihoterapeuta u Domu omladine Beograda

By 29.10.2019Vesti

Konferencija psihoterapeuta
u Domu omladine Beograda

Sedmoro izuzetnih stručnjaka iz oblasti psihoterapije predstaviće svoj rad, razlike i sličnosti između psihoterapijskih pravaca, objasniti koja je razlika između psihijatra, psihologa i psihoterapeuta i odgovarati na pitanja publike.

Konferencija Moj psihoterapeut

Svako od nas barem jednom u životu doživi veliki gubitak, životnu krizu ili oseti potrebu za promenom. Kada je pravi trenutak da se obratimo psihoterapeutu?

Asocijacija edukativnih praksi organizuje konferenciju psihoterapeuta u ponedeljak, 4. novembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda, od 17 do 19 časova. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Na konferenciji će govoriti neki od najvećih stručnjaka iz oblasti psihologije, psihijatrije i psihoterapije, predstavnici sedam velikih pravaca u psihoterapiji. Oni će predstaviti svoj rad i specifičnosti svojih pravaca u psihoterapiji, približiće vam šta je to čime se bave, na koji način rade, kako doneti odluku o početku psihoterapije i kako taj proces izgleda. Čućemo i kakve su sličnosti i razlike između psihoterapijskih pravaca, kao i koji su pravci priznati, što nam može pomoći da napravimo razliku između stručnjaka i onih koji to nisu. Saznaćemo kako se postaje psihijatar, psiholog i psihoterapeut, koje su razlike između ova tri zanimanja i kako sami ili uz pomoć psihoterapeuta možemo da poboljšamo svoje mentalno zdravlje.

Učestvuju:
  • Prof. dr Nevena Čalovska Hercog: Sistemska porodična terapija
  • Prof. dr Tijana Mirović: Shema terapija
  • Dr Olga Čolović: Psihoanalitička psihoterapija
  • Dr Jelena Sladojević Matić: Jungovska analitička psihoterapija
  • Dr Dušan Potkonjak: Psihodrama
  • Maja Pavlov: Transakciona analiza
  • Nebojša Jovanović: OLI integrativnapsihodinamska psihoterapija

 

Koordinatorka konferencije je Ivana Nešić.

Konferencija predstavlja uvod u ciklus tribina pod nazivom “Moj psihoterapeut”, koji će se održati tokom naredne godine i u okviru koga ćemo se detaljno upoznati sa različitim psihoterapijskim školama i pravcima koji su u Srbiji i svetu akreditovani, i to od stručnjaka koji se decenijama bave ovim zanimanjem.