Studenti digitalnih umetnosti snimaju filmove uz podršku Filmskog centra Srbije

Filmovi Danila Bjelice, Davida Mađara, Tamare Stojanović i Dejana Đurašinovića dobili su podršku Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje studentskih završnih filmova za 2022. godinu.

FMK Filmski centar
DOM
Scenario i režija: Danilo Bjelica

„Dom“ je dirljiva i nežna priča o tragičnom kraju jednog braka punog ljubavi. Dom koji su Vladan i Ruža godinama brižljivo negovali odjednom postaje hladan i prazan kada ga prvo Ruža napusti, zbog Alchajmera koji je nemilosrdno obuzima, a zatim i Vladan, koji ne može da podnese život bez voljene žene, pa joj se pridružuje u domu za stare.

30 MINUTA ILI BESPLATNO
Scenario: Tamara Stojanović i Dejan Đurašinović
Režija:Dejan Đurašinović

Zanimljiva savremena priča o mladom momku iz unutrašnjosti koji pokušava da pronađe svoje mesto pod suncem u velikom gradu. Rastrzan između egzistencije i materijalnih problema, velikih očekivanja roditelja, društva iz detinjstva i starih navika sa jedne strane i upoznavanja nove sredine i stvaranja potreba za nečim novim u velikom gradu gde radi kao dostavljač pice, Lule će sasvim neočekivano napraviti promenu u svom životu i to baš na svoj rođendan.

POINT
Scenario i režija: David Mađar

Reditelj i scenarista David Mađar odlučio se da na veoma neobičan način pristupi važnoj temi međuljudskih odnosa između mladih. Mađar je pametno odlučio da kičma priče bude suptilan ljubavni trougao između dva najbolja prijatelja, Paje i Nikole i Nikoline devojke Jelene.

Celokupno obrazloženje Konkursne komisije za izbor filmova studenata Departmana za digitalne umetnosti FMK dostupno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.