Premijera kratkih filmova studentkinja FMK u Kulturnom centru Beograda

U Dvorani Kulturnog centra Beograda 17. decembra u 19 časova održaće se premijera kratkih igranih filmova studentkinja Departmana za digitalne umetnosti FMK Hane Piščević, Olge Milisavljević i Dore Jung. Na festivalu „Kratke noge“ istog dana svoje filmove će prikazati Viktorija Samardžić i Aglaja Filipović, a nakon filmova sledi razgovor sa autorkama koji će voditi scenaristkinja i pesnikinja Maša Seničić.

Kratke noge kratki filmovi

Vizuelni identitet festivala osmislila je Tamara Tasić, studentkinja FMK.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Program

„Blago puževima“ – Olga Milisavljević

Kada u kući ispunjenoj strahom, psihički zlostavljana devojčica na ruci ugleda lišaj, pomišlja da je sustiže Božija kazna koju na svaki način pokušava da poništi.

„Presuda“ – D. Jung

Nakon što dobija svoj prvi samostalni slučaj, mladi advokat David Klug, suočava se sa ženom koja je optužena za svirepo ubistvo muža.

„Dok sunce izlazi“ – Viktorija Samardžić

Majka i otac terminalno bolesnog djeteta raspravljaju da li da joj nabave kućnog ljubimca.

„Budna deca sanjaju“ – Hana Piščević

Kraj leta jednog dvanaestogodišnjaka koji se, uz pomoć drugara i protiv majčine volje, sprema da napusti školu i ode u cirkus.

„Sami zajedno“ – Aglaja Filipović

Vraćajući se kući Ines i Vuk se slučajno upoznaju u Beogradu. Zbog nepredvidivih okolonosti prinudjeni su da dele hotelsku sobu.

Filmovi autora imaju kratke noge jer je put dug, jer noge još uvek rastu, jer te noge, pa i one kratke vode svuda i jer one zapravo, nimalo nisu kratke.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.