Kritička igra: Dizajn igara u kulturi – Otvoreni kurs

Centar za digitalnu radoznalost FMK vas poziva na otvoreni kurs profesora Stefana Gualenija (Institut za digitalne igre Univerziteta na Malti), koji će se održati od 13. do 23. maja na Fakultetu za medije i komunikacije. Kurs je otvoren za sve zainteresovane, a za učešće se prijavljujete popunjavanjem online formulara.

„Kritička igra: Dizajn igara u kulturi“ je interaktivni i interdisciplinarni modul koji istražuje dinamičan odnos dizajna igara i društva. Kroz šest predavanja, analiziraćemo na koje načine možemo iskoristiti igru da preispitamo kulturne norme i preoblikujemo individualne stavove i verovanja. Prolazeći kroz oblasti studija igara, studija medija i filozofije, polaznici kursa će kritički ispitivati igre i njihova značenja, i steći dublje razumevanje iskustva koje istovremeno zavisi od nas samih i transformiše svet oko nas. Cilj kursa je da osnaži polaznike da postanu promišljeni kreatori i potrošači igara i video igara, koristeći analitičke alate za bolje razumevanje potencijala (i nedostataka) dizajna igara kao načina izražavanja.

Stefano Gualeni je vanredni profesor na Univerzitetu na Malti i gostujući profesor na LCAD (Laguna College of Art and Design) u Kaliforniji. Sa obrazovanjem arhitekte i filozofa, proučava virtuelne svetove u njihovoj ulozi posrednika: kao interaktivne, veštačke kontekste u kojima se ideje mogu susresti, manipulisati i komunicirati kroz iskustvo. Gualeni istražuje i stvara virtuelne i fiktivne svetove kao alate za izvođenje promena na sebi i društvu u celini: poput prolaza kroz koje istražujemo alternativne mogućnosti mišljenja i postojanja. Rezultati njegovih interdisciplinarnih istraživanja objavljeni su kroz akademske tekstove i interaktivna digitalna iskustva.

Raspored predavanja:
13. maj u 17h sala 106 (prvi sprat FMK)
15. maj u 17h sala 106 (prvi sprat FMK)
17. maj u 17h sala 106 (prvi sprat FMK)
20. maj u 17h sala 106 (prvi sprat FMK)
22. maj u 17h sala 106 (prvi sprat FMK)
23. maj u 17h sala 409 (četvrti sprat FMK)

Pozivamo sve zainteresovane da se za učešće na kursu prijave popunjavanjem online formulara.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.