10. Letnja škola komparativnih studija konflikta na FMK

10. Letnja škola komparativnih studija konflikta na FMK

Jubilarna deseta Međunarodna letnja škola komparativnih studija konflikta održaće se od 23. do 30. juna 2019. godine na Fakultetu za medije i komunikacije.

Letnja škola CFCCS FMK 2019

Letnja škola komparativnih studija konflikta održava se u okviru master programa Kritičke studije politike i okuplja 70 učesnika iz celog sveta, koji će na FMK ove godine pohađati četiri kursa iz oblasti političkih nauka, međunarodnih odnosa, mirovnih i studija konflikta:

“Violence, War and Trauma” Prof. Marie Breen-Smyth (University of Massachusetts)

“Causes and Consequences of Conflict and Intervention: Will Lessons Ever Be Learned?” Dr Maxine David (Leiden University)

“Memory and Conflict: Remembering and Forgetting in Divided Societies” Dr Orli Fridman (FMK)

“Religion and Conflict: The Balkans’ Explorations Vs. Explorations of the Balkans” Dr Dino Abazović (Univerzitet u Sarajevu)

U okviru Letnje škole održaće se i otvoreno predavanje dr Vladimira Petrovića iz Instituta za savremenu istoriju. Predavanje pod nazivom “History on Trial: the Courts, Transitional Justice and Beyond” održaće se u sredu, 26. juna u Sali 8 na četvrtom spratu FMK od 18 časova.

Opširnije o predavanju, kursevima i predavačima ovogodišnje Letnje škole možete pročitati na sajtu CFCCS.

Letnja škola CFCCS FMK 2018

Centar za komparativne studije konflikta (CFCCS) Fakulteta za medije i komunikacije je osnovan 2008. godine sa ciljem da otvori prostor za edukaciju i interakciju akademskih građana regiona i sveta kroz komparativne studije dinamike konflikta.

Studenti i studentkinje osnovnih i master studija na Departmanu za studije politike svakog leta imaju mogućnost da na FMK razmenjuju iskustva i akademska saznanja sa studentima iz celog sveta, kao i da pohađaju kurseve koju vode eminentni profesori i profesorke koji se bave aktuelnim i danas nužnim pitanjima savremenog sveta.