Projekcija i razgovor o filmu „Love & Revenge” Anhar Salem

Fakultet za medije i komunikacije u četvrtak, 23. maja u 19 časova u Sali 501 organizuje premijeru dokumentarno-igranog filma „Love & Revenge” rediteljke Anhar Salem.

Anhar Salem Love & Revenge

Nakon projekcije predviđen je i razgovor o filmu u kome će učestvovati autorka filma Anhar Salem, Nesma Elsakaan, profesorka arapskog jezika i književnosti sa Univerziteta u Palermu i  Hans-Georg Miler, profesor filozofije na Univerzitetu u Makau, koji je u tekućem semestru održao i otvoreni kurs na FMK.

„Love & Revenge” istražuje živote dve mlade žene, Doody i Ansam, koje u filmu igraju fikcionalizovane verzije sebe. Film detaljno prikazuje njihove privatne trenutke, javne nastupe i performanse, te kroz njih pokušava da iscrtava granicu između stvarnosti, digitalnog sveta i fikcije. Radnja je motivisana stvarnim događajem koji se desio Doody nakon objavljivanja fotografije na društvenim mrežama, što je dovelo do masovnog vršnjačkog nasilja i optužbi od strane države.

Kroz kreativnu upotrebu iPhone-a, veb-kamera, snimaka ekrana, mimova i Skype poziva, Salem izaziva konvencije tradicionalnog filmskog stvaralaštva. Film koristi razne oblike vizuelnih prikaza da bi podigao svest o tome kako se pojedinci predstavljaju i percipiraju u svetu u kojem digitalna realnost postaje jednako značajna kao i stvarna.

Ovaj poetičan tribut Doody, koja je preminula nakon izdavanja filma, objavljen je sa njenim poslednjim rečima na Instagram nalogu filma @livingthefirelife_000zg.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i da zajedno istražimo kako digitalni svet preobličava našu stvarnost kroz umetnički izraz.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.