Dr Luka Bešlagić: NFT i(li) umetnost – Savremena estetička perspektiva

Dr Luka Bešlagić, rukovodilac Departmana za medije i komunikacije FMK, održaće predavanje pod nazivom „Savremena estetička perspektiva“ u okviru konferencije „NFT i(li) umetnost“ u subotu 26.03. u 15h u beogradskoj galeriji NO Concept.

konferencija nft ili umetnost

Bešlagić će govoriti o načinima na koji se savremena umetnička praksa, njena estetika i poetika transformišu usled pojave i širenja NFT tehnologije. Analiziraće uticaj NFT-a na tržište umetnosti, njene dosadašnje ekonomske i simboličke interakcije, posebno na relaciji umetnik – umetničko delo – kolekcionar. Ponovno pokretanje velikih filozofskih i estetičkih pitanja, koja svoju kulminaciju dosežu u modernosti: pitanja originala, izvora i unikata, biće sagledana u novom kontekstu globalnog, umreženog sveta.

Konferencija „NFT i(li) Umetnost“ je plaforma za susret, upoznavanje i razmenu između umetnika, kustosa, galerista, teoretičara umetnosti, profesora, kao i eksperata za kriptovalute, blockchain tehnologiju, autorska prava, u cilju zajedničkog razumevanja NFT-a.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.