Samostalna izložba fotografija Luke Milanovića u galeriji „Kula“

Prva samostalna izložba studenta FMK Luke Milanovića biće otvorena 9. marta u 19 časova u galeriji Kula Cetinjska. Izložba pod nazivom „Nowhere Near“ deo je diplomskog rada pod mentorstvom Aleksandrije Ajduković, profesorke na Departmanu za digitalne umetnosti.

Nowhere Near Luka Milanovic

Posetioci će imati priliku da vide šesnaest digitalnih printova analognih fotografija, a Milanovićev opus se mahom se sastoji od prikaza predela bez ljudi. Prostori na fotografijama mogu biti bilo gde, mogu postojati ili biti plod mašte, možda su obrisi nekog davnog sećanja na prizor iz sna ili pak delić predela koji uhvatimo okom dok se brzo vozimo kroz neki krajolik na periferiji. Oni mogu biti svačiji i ničiji, svuda i nigde, ovde i sada ili nigde i nikada. Luka Milanović uspeva da zabeleži atmosferu, osećaj i pulsirajuću tenziju kojom odišu ova mesta.

Nowhere Near Luka Milanovic

Luka Milanović rođen je u Valjevu, 1999. godine. Fotografijom se aktivno bavi od srednje škole, a do sada je učestvovao na dve grupne izložbe. Student je digitalnih umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije na kojem je trenutno apsolvent. Luka koristi analognu tehniku za većinu svojih ličnih projekata. Za seriju fotografija koju izlaže u Kuli koristio je analogni fotoaparat srednjeg formata – Mamiya RB67 uz crnobeli negativ film.

Plakat za izložbu radili su Ana Stanojević i Luka Rajković, studenti FMK.

Radno vreme galerije Kula je svakog dana osim ponedeljkom od 16 do 20 časova, a izložba će biti otvorena do 16. marta 2023.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.